Wat doet het PIM systeem van Infracom?

Heb je moeite om je productinformatie efficiënt te managen in je (online) business? Ons PIM-systeem is er om je te ondersteunen. We maken deze applicatie om bedrijven te helpen bij het makkelijker beheren, organiseren en delen van productinformatie. 

Door alle productgegevens op één plek te verzamelen, biedt ons PIM-systeem een handige manier om correcte info te managen en te delen op verschillende verkoopplekken. Zo zorg je ervoor dat je altijd de juiste en actuele productinformatie klaar hebt staan, wat zorgt voor tevreden klanten en efficiëntere bedrijfsprocessen.

 

Wat doet een PIM-systeem precies?

Een PIM-systeem is een handige webapplicatie waarmee bedrijven al hun productgerelateerde informatie op één centrale locatie kunnen beheren. Dit omvat productbeschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, specificaties, voorraadniveaus en meer. 

Het stelt organisaties in staat om productinformatie snel en consistent bij te werken en te koppelen aan hun webshop of klantenportaal. Hierdoor kunnen bedrijven gemakkelijk op één plek hun productinformatie nauwkeurig en up-to-date houden.

 

Jouw PIM-systeem geheel op maat gemaakt

Bij Infracom streven we naar eenvoud en efficiëntie voor onze klanten, en daarom bieden we een uniek PIM-systeem aan. In veel gevallen wordt productinformatie rechtstreeks uit interne administratiesystemen gehaald. Dit kan voor beperkte mogelijkheden zorgen, waardoor je producten bijvoorbeeld niet kan verrijken met extra afbeeldingen en SEO-teksten.

Ons PIM-systeem komt hierin als een waardevolle aanvulling. Het stelt je in staat om productinformatie aan te vullen met visuele elementen en zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Hierdoor kun je jouw producten optimaal presenteren en zorgen voor een betere online zichtbaarheid. 

Daarnaast biedt ons op maat gemaakte PIM-systeem de mogelijkheid om producten aan elkaar te koppelen. Dit opent de deur naar strategieën zoals upselling en cross-selling.

 

Ook ideaal voor online marktplaatsen

Ons PIM-systeem is ook ideaal voor bedrijven die producten via diverse online marktplaatsen, zoals Google Shopping, Amazon, Marktplaats en meer verkopen. We creëren hierbij speciale feeds die gemakkelijk worden ingelezen. Hierdoor worden jouw producten moeiteloos op diverse platforms gepresenteerd en verkocht!

 

Onze PIM oplossingen in de praktijk

Infracom heeft met trots samengewerkt met diverse klanten in verschillende sectoren om hen te helpen bij het implementeren van een geavanceerd PIM-systeem. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in aanzienlijke verbeteringen in de manier waarop deze bedrijven productinformatie beheren en verspreiden. Voor meer informatie over specifieke klantcases, verwijzen we je graag naar onze cases. Hier kun je meer over onze verschillende webapplicaties lezen voor onder andere Ben Kwijt en Cope Parts.

Een ander voorbeeld van een klant die gebruik maakt van PIM is artrevisited.nl

 

Het verschil tussen ERP-systemen en PIM-systemen

Hoewel zowel ERP- (Enterprise Resource Planning) als PIM-systemen productinformatie kunnen bevatten, is er een belangrijk onderscheid. Een ERP-systeem richt zich doorgaans op bredere bedrijfsprocessen en omvat financiën, voorraadbeheer, HR en meer. 

PIM-systemen daarentegen, zijn gespecialiseerd in het beheer van productinformatie. Dit is vooral van belang voor bedrijven die veel producten aanbieden en verschillende verkoopkanalen hebben. 

 

Is een PIM-systeem interessant voor jouw bedrijf?

Of een PIM-systeem interessant is voor jouw organisatie hangt af van de aard van je bedrijf en je behoeften. Als je een uitgebreid assortiment producten beheert en deze op meerdere platforms verkoopt, kan een PIM-systeem je veel voordelen bieden. Het helpt je niet alleen om nauwkeurige en actuele productinformatie te behouden, maar ook om efficiënter te werken en de klanttevredenheid te verbeteren.

Twijfel je toch? Neem gerust contact met ons op! We staan klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het implementeren van een PIM-systeem voor jouw bedrijf.

1 maand geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: