Internet via ADSL of VDSL

Het kopernetwerk wordt heel veel voor internetverbindingen gebruikt. Alle ADSL en VDSL verbindingen maken gebruik van de koperinfrastructuur.

Bijna ieder adres in Nederland is hierop aangesloten en door steeds verder voortschrijdende techniek zijn steeds snellere verbindingen haalbaar over koper. Zo kan met VDSL tot wel 400Mbps downloadsnelheid gehaald worden! Daarnaast is internet via het kopernetwerk de afgelopen jaren zeer betrouwbaar gebleken.

ADSL

ADSL is het bekendste type internetverbinding dat gebruik maakt van het kopernetwerk. Het grote voordeel van ADSL is dat het tegen lage kosten praktisch overal beschikbaar is. Met ADSL kunnen downloadsnelheden behaald worden van ongeveer 20 Mbps, de door jou werkelijk behaalde snelheid is afhankelijk van je afstand tot de wijkcentrale.  ADSL verbindingen kunnen het beste worden gebruikt als dedicated lijnen voor een bepaalde dienst. Door de lage kosten is het ook financieel aantrekkelijk om meerdere ADSL verbindingen naast elkaar actief te maken voor jouw verschillende diensten. Internet, e-mail, telefonie, pin en alarm kunnen allemaal over ADSL verbindingen lopen, al dan niet gecombineerd afhankelijk van de door jou benodigde capaciteit. 

 

VDSL

VDSL is de betere maar minder bekende opvolger van ADSL. Waar met ADSL snelheden tot 20Mbps download kunnen worden gehaald kan de nieuwste VDSL techniek downloadsnelheden tot wel 200Mbps halen! Middels het verbinden van aderparen kunnen we voor jou zelfs tot 400Mbps downloadsnelheid realiseren, en dit allemaal over het vertrouwde en al aanwezige kopernetwerk. De snelheid die op jouw adres maximaal behaald kan worden is bij VDSL sterk afhankelijk van de afstand tot jouw wijkcentrale. 

VDSL is daarom een goed alternatief voor bedrijven waar glasvezel (nog) niet beschikbaar is, of waar de vraag naar capaciteit niet hoog genoeg is om glasvezel te vereisen.  Lage instap- en maandelijkse kosten in vergelijking met glasvezel, en een krachtig en betrouwbaar netwerk waar je meerdere diensten overheen kunt sturen zoals internet, telefonie, back-up, pin, maar ook bijvoorbeeld je alarm. Daarnaast is VDSL uitermate geschikt als back-up verbinding naast een glasvezelverbinding indien je wel een zware verbinding nodig hebt. Het glasvezel- en kopernetwerk zijn dusdanig gescheiden dat netwerken van dezelfde netwerkbeheerder zelfs als back-up voor elkaar kunnen dienen!

 

Goede hardware

Indien er nieuwe hardware nodig is om je nieuwe verbinding te activeren leveren wij deze vanzelfsprekend ook, volledig geconfigureerd. Vanzelfsprekend bieden wij je alleen goede hardware aan waar wij veel ervaring mee hebben en welke afkomstig is van gerenommeerde merken. Een van onze voorkeursmerken is Draytek, bekend vanwege het produceren van kwalitatief hoogwaardige routers voor onder andere DSL verbindingen.

Wij zijn officieel Draytek dealer en vanwege onze jarenlange ervaring met deze apparatuur kunnen wij je altijd de juiste Draytek oplossing bieden!

 

Viprinet

Voor veel adressen in Nederland geldt dat ADSL nog steeds de enige (betrouwbare) mogelijkheid is om een internetverbinding aan te leggen. Dat zou betekenen dat de maximaal haalbare snelheid zeer beperkt is. Wij kunnen je echter helpen met hardware van Viprinet om zodoende meerdere verbindingen (dat kunnen ook verschillende soorten verbindingen zijn zoals ADSL, VDSL en 4G gecombineerd) te bundelen en te gebruiken als één verbinding.

 

Altijd snel internet!

Al onze internetverbindingen kunnen worden aangeboden als niet overboekte verbindingen. Bijna alle internetaanbieders in Nederland bieden verbindingen aan welke zogenaamd ‘overboekt’ zijn. 

De internetsnelheid die je bereikt voor een belangrijk deel afhankelijk van de snelheid waarop de internetaanbieder het verkeer aan zijn kant kan afhandelen. Als voorbeeld; als een internetaanbieder 200 klanten heeft die allemaal een verbinding van 10 Mbps afnemen, dan is de theoretische maximale belasting 2.000Mbps. Als de internetaanbieder een maximale capaciteit heeft van minder dan die theoretische maximale belasting betekent dat dat je als klant gedurende piekuren (in de praktijk is dat je werkdag) de beloofde snelheid onmogelijk kunt halen.

Infracom zorgt ervoor dat er altijd voldoende bandbreedte is vanuit ons internetknooppunt in ons datacenter zodat dit nooit een bottleneck kan zijn voor het behalen van je maximale internetsnelheid.