Webapplicaties versus software applicaties

Webapplicaties en software applicaties bieden beide toegang tot (online) programma's aan, maar op verschillende manieren. Een software applicatie, ook bekend als een desktop applicatie, wordt lokaal op een apparaat geïnstalleerd en draait rechtstreeks vanaf dat apparaat. Aan de andere kant wordt een webapplicatie gehost op een webserver en wordt deze uitgevoerd via een webbrowser op een apparaat.


Hoe werken webapplicaties en software applicaties samen?

Webapplicaties en software applicaties zijn beide programma's, maar werken op verschillende manieren en hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo kan een softwareapplicatie voor documentbewerking lokaal worden geïnstalleerd voor offline gebruik, maar ook worden gesynchroniseerd met een webapplicatie voor online toegang en samenwerking.

Dit betekent dat je jouw documenten kunt bewerken op je computer met behulp van de software applicatie en ze vervolgens kunt openen en bewerken via de webapplicatie op een andere locatie, zoals je laptop of smartphone. Dit biedt gebruikers flexibiliteit en gemak bij het werken aan documenten, ongeacht hun locatie of het apparaat dat ze gebruiken.
 

De voordelen van webapplicaties voor jouw bedrijf

Webapplicaties bieden bedrijven veel voordelen. Allereerst zijn ze toegankelijk vanaf elk apparaat met internet, wat betekent dat medewerkers altijd en overal kunnen werken! Bovendien werken webapplicaties via een webbrowser, wat betekent dat ze gebruikt kunnen worden op verschillende soorten apparaten.

Daarnaast zijn webapplicaties makkelijk door ons te updaten en te onderhouden, omdat dit centraal op de webserver gebeurt en meteen beschikbaar is voor alle gebruikers. Dit bespaart bedrijven tijd en moeite bij het beheren van software-updates en zorgt ervoor dat alle medewerkers altijd met de nieuwste versie van de webapplicatie werken.|
 

Webapplicatie laten maken? Infracom staat voor je klaar!

Als behulpzaam ICT-bedrijf denkt Infracom graag met je mee. We bieden op maat gemaakte oplossingen voor zowel web- als software applicaties. Door onze webapplicaties centraal te hosten in ons eigen datacenter en via een webbrowser beschikbaar te maken, maken we het implementatieproces voor bedrijven een stuk eenvoudiger. Ook zijn onze oplossingen schaalbaar en gemakkelijk door ons te onderhouden.

Met onze maatwerkoplossingen kun je op elk apparaat met internet toegang krijgen tot de applicatie. Dit verbetert niet alleen de productiviteit, maar ook de samenwerking binnen je bedrijf! Bij Infracom kun je rekenen op geavanceerde webapplicaties die precies zijn afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften.

1 maand geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: