Webapplicatie voor gevonden en verloren voorwerpen

Ben Kwijt is een begrip in de regio Drenthe. Wanneer je iets hebt gevonden of verloren, in  de gemeentes Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, of in de bus of trein (Arriva), dan ga je naar benkwijt.nl. Ook wanneer je fiets kwijt is, of je wilt een fiets laten wegslepen, omdat deze al weken met een kapotte band in de sloot ligt, ga je naar benkwijt.nl

Webapplicatie voor gevonden en verloren voorwerpen

Via de website verloren of gevonden voorwerpen aanmelden

Via de website kan een verloren of gevonden voorwerp aangemeld worden bij Ben Kwijt. Gegevens als locatie waar het voorwerp is gevonden of verloren, de kleur, het merk, de geschatte waarde kunnen worden meegegeven en er kan een afbeelding worden toegevoegd. Het voorwerp komt automatisch in de webapplicatie (het beheersysteem van de voorwerpen) van Ben Kwijt.

 

Extra informatie toevoegen

In de applicatie kan extra informatie worden toegevoegd aan het voorwerp. Bijvoorbeeld of er aangifte is gedaan of dat het voorwerp is verzekerd. Er kan een status worden toegevoegd (afgehandeld, bewaken, vernietigen), een locatie waar het voorwerp zich bevindt wanneer het gaat om een gevonden voorwerp (bij vinder, in de fietsenloods, Locatie Emmen, Coevorden. Ook kan er een extra omschrijving worden toegevoegd, een speciaal kenmerk die alleen de echte eigenaar van het voorwerp kan weten.

 

Automatische reminders

De webapplicatie geeft alerts op het dashboard. Zo weet een medewerker wanneer er een gevonden voorwerp past bij een voorwerp dat eerder als gevonden is opgegeven. Ook is er een alert wanneer de bewaartijd is verstreken en het voorwerp kan worden vernietigd, mag worden behouden of in het geval van fietsen mag worden doorverkocht. Iedereen ziet de nieuw aangemelde voorwerpen, de vrijgekomen voorwerpen en wat de openstaande acties zijn. Zodat elke medewerker van Ben Kwijt, onafhankelijk per locatie op de hoogte is.

 

Instellingen

Bij het invoeren van een voorwerp zijn er keuzes. Bijvoorbeeld de kleur, het merk, de categorie, de geschatte waarde, de locatie etc. Al deze keuzes kunnen zelf worden aangemaakt door de beheerder van de applicatie. Ben Kwijt hoeft hiervoor geen contact op te nemen met Infracom en kan heel flexibel zijn.

 

Meerdere locaties

Ben Kwijt is een initiatief van Veiligheidszorg Drenthe. Er zijn meerdere plekken waar de voorwerpen kunnen worden aangegeven als gevonden of verloren. Zo zijn is er Service punt Emmen en Meldpunt Coevorden, in locatie Borger Odoorn en de Fietsenloods in Emmen. Vanaf die locaties kunnen medewerkers de applicatie gebruiken. Het systeem ziet wie er gebruik maakt van het systeem en wie het voorwerp heef toegevoegd.

 

Rapportages

Omdat het verzorgen van de gevonden en verloren voorwerpen de verantwoording is van de gemeente, moeten er rapportages worden gemaakt door Ben Kwijt. De applicatie maakt het mogelijk om rapportages te maken van bepaalde voorwerpen en periodes.

 

Meer weten over maatwerk webapplicaties? Lees dan de volgende blog’s en pagina’s:

Pagina delen:

Klanten vertellen

Klanten vertellen

Maatwerk webapplicatie

We werken al jarenlang met Infracom samen en zijn daar heel positief over. Vandaar ook dat we hebben gekozen voor Infracom om een maatwerk applicatie te laten ontwikkelen. We wilden af van ons standaard software, waar we het merendeel niet van gebruikten en veel kostte per jaar. Daarnaast willen we flexibiliteit. Nu hebben we veel deze flexibiliteit en een webapplicatie die is aangepast naar onze wensen i.p.v. dat wij ons moeten aanpassen aan de applicatie.