Internet via Glasvezel

Glasvezel is het nieuwste en misschien wel bekendste type internetverbinding. Door het kwalitatief hoogwaardige en technisch vooruitstrevende netwerk is het mogelijk om snelheden tot 1.000Mbps per aansluiting te realiseren.

Daarnaast is het grote voordeel van glasvezelverbindingen dat de up- en downloadsnelheden gespiegeld zijn; je downloadt niet alleen razendsnel, maar uploadt dat ook!

Betrouwbaar netwerk

Als Internet Service Provider werken wij met meerdere netwerkbeheerders samen. Overal in Nederland kunnen wij op die manier het meest betrouwbare netwerk bieden wat beschikbaar is. Door middel van het combineren met een hoge SLA op de verbinding kunnen wij tot wel 99,9% uptime garanderen!

Naast betrouwbaar is glasvezel ook heel flexibel. Heb je toch meer capaciteit nodig? Dit schakelen wij eenvoudig voor je bij op de bestaande verbinding.


De beste basis om te combineren

Als er gebruik gemaakt wordt van een glasvezelverbinding heb je de beste basis om meerdere diensten over deze verbinding te laten lopen. Internetten, bellen, pinnen, werken in de cloudback-up, glasvezel biedt voor al deze dingen voldoende capaciteit!

Door gebruik te maken van gereserveerde bandbreedte zorgen we ervoor dat je alle diensten kunt blijven gebruiken, ongeacht de belasting.

 

Integratie met interne netwerk

Een snelle en betrouwbare glasvezelverbinding is maar beperkt bruikbaar als je interne netwerk niet even snel en betrouwbaar is. Wij kunnen naast de internetverbinding ook zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig intern netwerk, zowel bekabeld als draadloos. Daarnaast bieden wij bij een internetverbinding altijd de juiste hardware aan. Hierin is het natuurlijk heel belangrijk dat deze is afgestemd op jouw wensen en eisen, zodat bijvoorbeeld volledig gescheiden verkeersstromen kunnen worden opgezet, monitoring van bepaalde zaken kan plaatsvinden of VPN verbindingen kunnen worden opgezet.

 

Glasvezel is bijna altijd beschikbaar!

De grote netwerkbeheerders sluiten steeds meer bedrijven aan op het glasvezelnetwerk. Voor de verschillende soorten aansluitingen zijn verschillende benamingen zoals FttH, FttB en FttO. Wij selecteren samen de best passende glasvezelverbinding die op jouw adres beschikbaar is!

 

Dark fiber

Wij kunnen door onze nauwe samenwerking met netwerkbeheerders ook dark fiber verbindingen aanbieden. Dit betekent dat je als enige een directe glasvezelverbinding tussen twee locaties kunt gebruiken. De snelheden hiervan liggen op hetzelfde niveau als van regulier glasvezel internet, dus tot 1.000Mbps!

 

Altijd snel internet!

Al onze internetverbindingen kunnen worden aangeboden als niet overboekte verbindingen. Bijna alle internetaanbieders in Nederland bieden verbindingen aan welke zogenaamd ‘overboekt’ zijn. 

De internetsnelheid die je bereikt is voor een belangrijk deel afhankelijk van de snelheid waarop de internetaanbieders het verkeer aan hun kant kan afhandelen. Als voorbeeld; als een internetaanbieder 20 klanten heeft die allemaal een verbinding van 100 Mbps afnemen, dan is de theoretische maximale belasting 2.000Mbps. Als de internetaanbieder een maximale capaciteit heeft van minder dan die theoretische maximale belasting betekent dat dat je als klant gedurende piekuren de beloofde snelheid onmogelijk kunt halen.

Infracom zorgt ervoor dat er altijd voldoende bandbreedte is vanuit ons internetknooppunt in ons datacenter zodat dit nooit een bottleneck kan zijn voor het behalen van je maximale internetsnelheid.