Domeinnaam registeren

Je eigen website begint met een pakkende domeinnaam! Hoe kennen mensen jou en je bedrijf, wat wil je uitstralen of duidelijk maken? Het domein waar mensen heen gaan is in steeds meer gevallen het eerste wat ze van je bedrijf zien, het is dus belangrijk dat dat past bij je bedrijf.

Bij ons kan je alle domeinnamen registreren, van .at tot .zw.

Een website start met een domeinnaam

Een domeinnaam is een uniek webadres dat je gebruikt als website-URL maar ook als onderdeel van je e-mailadres. De eerste stap naar een (nieuwe) website is het registreren van een domeinnaam. Voor bedrijven is de domeinnaam vaak gelijk aan de bedrijfsnaam zodat (potentiële) klanten je makkelijk kunnen vinden. 

 

Domeinnaam registreren bij Infracom

Domeinnamen bestaan meestal uit twee delen, gescheiden door een punt: het gedeelte links van de punt is de naam van het domein en het gedeelte rechts van de punt is de extensie, zoals '.com', '. org' of '. net'. De extensie wordt ook wel topleveldomein (TLD) genoemd.

Naast de bekende extensies zoals '.nl' en '.com' komen er steeds meer nieuwe domeinextensies bij. Ook met deze domeinen kunnen wij je helpen. Interesse in een '.ceo', '.consulting' of '.yachts' website bijvoorbeeld? We helpen je graag!

Heb je trouwens ook de webhosting al geregeld?