Wat is een webhost en wat doen ze voor jouw bedrijf?

Een webhost is essentieel voor het online zichtbaar maken van je bedrijf. Ze bieden de technische ondersteuning die nodig zijn om je website toegankelijk te maken op het internet. Zonder een webhost zou je website niet bereikbaar zijn voor het grote publiek.


Webhosts, ook bekend als hosting providers, leveren servers waarop je website bestanden worden opgeslagen en zorgen ervoor dat deze bestanden toegankelijk zijn via het World Wide Web. Dit betekent dat wanneer een gebruiker jouw domeinnaam invoert in hun webbrowser, de webhost de benodigde bestanden levert zodat de website kan worden geladen.


Diensten van een professionele webhost

Wanneer je kiest voor een professionele webhost, kun je een aantal belangrijke diensten verwachten die je helpen bij het beheren en onderhouden van je website.
Allereerst bieden webhosts betrouwbare servers met minimale downtime, wat belangrijk is voor webshops! Daarnaast biedt een professionele webhost vaak extra diensten. Hierbij kan je denken aan automatische back-ups van je website, DNS-beheer, beveiligingsmaatregelen tegen hackers en malware en tools voor het beheren van je web bestanden en e-mailaccounts.


Shared webhosting, een populaire keuze!

Shared webhosting is een veelvoorkomende keuze voor kleine tot grote websites. Bij shared hosting deel je een server met andere websites.Het is een goede keuze voor bedrijven die geen gebruik van grote webapplicaties maken. Shared webhosting biedt alle functies die je nodig hebt om je website online te krijgen.

 

Valt e-mail hosting ook onder hosting?

Ja, e-mail hosting valt zeker onder hosting. Net zoals een website ruimte inneemt op een server, gebruikt e-mail ook opslagruimte. Als webhost kunnen we domeinnamen koppelen in ons DNS-systeem en zorgen voor een spamfilter. We bieden ook webmail aan naast instellingen voor andere e-mailclients zoals Outlook.

 

Het verschil tussen webhostings en domeinen

Hoewel webhosting en domeinen nauw met elkaar verbonden zijn, zijn het twee verschillende dingen. Webhosting verwijst naar de service die de omgeving biedt om je website online te plaatsen en toegankelijk te maken op het internet. Dit omvat servers, opslagruimte en bandbreedte.


Domeinregistratie daarentegen is het proces van het claimen van een unieke naam voor je website, zoals jouwbedrijf.com. Dit domein dient als het adres waarmee gebruikers je website kunnen vinden op het internet. Hoewel sommige webhosts ook domeinregistratie aanbieden, zijn het twee aparte diensten die vaak samen worden gebruikt om een volledige online aanwezigheid te creëren.


Vind de beste webhosting voor jouw bedrijf

Als je op zoek bent naar de beste webhosting voor je bedrijf, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Betrouwbaarheid, snelheid en klantenondersteuning zijn enkele van de belangrijkste overwegingen.

Vaak bieden goedkopere hosting providers geen telefonische ondersteuning en zijn ze niet altijd gevestigd in Nederland, wat kan leiden tot verschillende privacywetten.

Infracom is dé keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare en hoogwaardige webhosting diensten. Met een eigen datacenter in Amsterdam en maatwerk mogelijkheden, biedt Infracom alles wat je nodig hebt om je online aanwezigheid te laten groeien.
 

Krijg de beste webhosting voor jouw bedrijf met 24/7 technische ondersteuning en een toegewijd team van experts! Je website is altijd in goede handen bij Infracom ICT.

 

2 maanden geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: