Bedrijfscontinuïteit: Wat is het en hoe helpen we als MSP?

Bedrijfscontinuïteit zorgt ervoor dat een bedrijf kan doorgaan, zelfs als er onverwachte problemen zijn. Bij Infracom zien we een bedrijfscontinuïteit als meer dan een protocol; het vormt een integraal onderdeel van onze Managed Service Provider (MSP) diensten, waarbij we specifiek focussen op het ondersteunen van het IT-gedeelte van het bedrijfscontinuïteitsplan. In dit artikel leggen we uit wat bedrijfscontinuïteit precies betekent en hoe we het integreren in onze diensten.
 

Wat is een bedrijfscontinuïteitsplan?

Een bedrijfscontinuïteitsplan is een strategie die bedrijven helpt om goed voorbereid te zijn op mogelijke problemen. Je kan het zien als een gids die aangeeft hoe een bedrijf kan blijven werken, zelfs als er plotselinge uitdagingen zijn. Het bedrijfscontinuïteitsplan kijkt niet alleen naar IT, maar naar het geheel van een bedrijf, inclusief mensen, processen en hulpbronnen.
 

Is een bedrijfscontinuïteitsplan iets eenmaligs?

Nee, een bedrijfscontinuïteitsplan is niet iets dat je een keer doet en dan klaar bent. Het is een doorlopend proces dat regelmatig updates en tests nodig heeft om effectief te blijven. Het is slim om een expert zoals een Managed Service Provider in te schakelen bij het maken van zo'n plan. Zij kunnen helpen bij het aanpassen van de IT van het bedrijf aan deze continuïteitsplannen.

Onthoud dat het belangrijk is om voorbereid te zijn. De tijd en moeite die je steekt in het maken van een goed bedrijfscontinuïteitsplan betaalt zich uit wanneer er onverwachte problemen optreden. Met een goed plan kun je met vertrouwen door uitdagende situaties gaan en je stabiliteit behouden!
 

Continuïteitsplanning in IT: Hoe helpen wij als MSP?

Bij Infracom zetten we de essentiële stappen om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de continuïteitsplanning van jouw bedrijf. Dit betekent dat we goed nadenken over wat er IT-gerelateerd kan gebeuren met betrekking tot de continuïteit en zorgen ervoor dat wij, als managed service partner, flexibel zijn, zelfs in moeilijke situaties.

 1. Risicoanalyse:
  We kijken goed naar mogelijke gevaren en zwakke plekken die invloed kunnen hebben op het bedrijf. We beoordelen hoe waarschijnlijk deze gebeurtenissen zijn en wat voor effect ze kunnen hebben.
 2. Strategieontwikkeling:
  Gebaseerd op de risicoanalyse maken we plannen en regels om ervoor te zorgen dat de IT van het bedrijf kan blijven draaien.
 3. Back-up en herstel:
  We maken regelmatig back-ups van belangrijke gegevens en ontwikkelen plannen voor snel herstel als er gegevens verloren gaan of systemen falen.
 4. Toegangscontrole en beveiliging:
  We zorgen ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot informatie. Zo gebruiken we beveiligingsregels om gevoelige gegevens te beschermen.
 5. Testen en evaluatie:
  We testen onze aanpak regelmatig en passen het aan indien dat nodig is.

We willen dat je op ons kunt vertrouwen, daarom werken we hard om ervoor te zorgen dat onze systemen en diensten altijd beschikbaar en betrouwbaar zijn. Continuïteit is voor ons als MSP meer dan een plan, het is een manier van denken en handelen om ervoor te zorgen dat we altijd paraat staan om je te ondersteunen.
 

We stemmen onze MSP-diensten af op jouw plan

Zoals eerder omschreven, omvatten onze MSP-diensten onder andere risicoanalyses, monitoring, geavanceerde back-up oplossingen, beveiligingsmaatregelen en regelmatige tests. Maar wat ons hierin écht onderscheidt, is dat we ons aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Met deze maatwerkoplossingen zorgen onze MSP-diensten voor maximale efficiëntie binnen het IT-gedeelte van jouw bedrijfscontinuïteitsplan. Bij Infracom vind je een ICT-partner die niet alleen naar vandaag kijkt, maar ook naar morgen.
 

Verdere vragen?

Als je meer wilt weten over hoe Infracom je kan helpen met ICT of als je specifieke vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je behoeften te bespreken en oplossingen op maat te bieden. Laten we samen werken aan de continuïteit van jouw succes!

3 maanden geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: