Informatiebeveiliging: Het belang van een ISO gecertificeerde ICT-partner

Informatiebeveiliging is een veelbesproken onderwerp in onze huidige samenleving. Met de toenemende wetgeving en groeiende zorgen over privacy, zijn steeds meer organisaties op zoek naar een betrouwbare ICT-partner met ISO certificeringen. Maar wat houden deze certificeringen precies in en wat kunnen ze betekenen voor jouw bedrijf?

 

Het kernpunt: ISO 27001 beveiliging

Laten we beginnen met de kern. ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging systemen. Deze norm is ontworpen om bedrijfsinformatie te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, verlies of diefstal. ISO 27001 gaat over het beveiligen van jouw waardevolle informatie, wat tegenwoordig van onschatbare waarde is.

 

Wat betekent dit voor jou?

Als ondernemer, vooral in het MKB, biedt samenwerken met ISO 27001-gecertificeerde partners aanzienlijke voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen die je mag verwachten:

 

Bescherming van persoonsgegevens

Met de introductie van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is het voor elk bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt van cruciaal belang om passende maatregelen te nemen. Dit betekent de zorg voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van deze gegevens. Een ISO 27001-gecertificeerde partner heeft deze maatregelen genomen en kan jou adviseren over hoe je aan deze eisen kunt voldoen.
 

Bewustwording en training

ISO 27001 is geen eenmalig streven, maar een continu proces van verbetering en bewustwording binnen een organisatie. Een gecertificeerde partner besteedt veel aandacht aan het vergroten van het bewustzijn en de training van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging. Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van geldende richtlijnen en procedures.
 

Omgaan met nieuwe bedreigingen

Een gecertificeerde partner heeft een Security Officer in dienst, verantwoordelijk voor het monitoren en bijhouden van kennis over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging. Deze persoon stelt risico-inventarisaties op en zorgt voor tijdige maatregelen tegen mogelijke bedreigingen.
 

ISO Audits en compliance

ISO 27001 vereist regelmatige compliances en audits om te controleren of er aan de norm wordt voldaan. Een gecertificeerde partner wordt periodiek beoordeeld en getest om te zorgen voor naleving van informatie beveiligingsprotocollen. Hierbij wordt ook gekeken naar actuele beveiligings software en hardware. Deze audits helpen bij het identificeren en aanpakken van eventuele zwakke punten in het beveiligingsbeleid.

 

Certificering ISO 9001: De kwaliteitsnorm

Naast ISO 27001 is er nog een andere belangrijke norm die bedrijven kunnen certificeren, namelijk ISO 9001. Deze norm richt zich op kwaliteitsmanagement en heeft betrekking op de algehele bedrijfsvoering. ISO 9001 helpt bedrijven bij het ontwikkelen van een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan alle internationale normen en best practices.

 

ISO 27001 normering bij Infracom

Bij Infracom begrijpen we het belang van informatiebeveiliging. Daarom hebben we de ISO 27001- certificering behaald. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit en veiligheid bieden in onze ICT-dienstverlening. 

Onze ISO-gecertificeerde experts hebben uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van informatiebeveiliging. Ze staan klaar om jouw organisatie te begeleiden en te verzekeren van een veilige gegevens omgeving.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die voldoet aan de hoogste normen voor informatiebeveiliging? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijf beschermd is tegen de voortdurende groei van uitdagingen in informatieveiligheid.

3 maanden geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: