Is jouw data veilig opgeslagen?

14 november 2023

Bij Infracom beseffen we het belang van het beschermen van bedrijfsinformatie. In een tijd waarin elk bedrijf risico loopt op cyberaanvallen en datalekken kunnen gevoelige bedrijfs- en persoonsgegevens in gevaar komen.

Daarom is het van cruciaal belang dat organisaties zorgvuldig omgaan met hun informatie en data.

 

Is jouw data veilig opgeslagen?

Onze benadering omvat het implementeren van strikte procedures om de veiligheid van informatie te waarborgen. We werken hierbij met internationale standaarden voor informatiebeveiliging. Deze aanpak stelt ons in staat om zowel de gegevens van onze klanten als die van onszelf veilig te beheren. Dit doen we vanuit ons geavanceerde datacenter in Amsterdam en onze back-up locaties.
 

Wat onze aanpak in de praktijk betekent

Onze inzet voor beveiliging betekent dat we geen compromissen sluiten. Hier volgen enkele voorbeelden van onze veiligheidsaanpak:
 

 • Veilige toegang: Onze computers vergrendelen we wanneer we even niet achter het scherm zitten. Daarnaast maken we gebruik van two-factor authenticatie voor externe toegang tot ons bedrijfsnetwerk. Wat betekent dat we altijd een extra beveiligingslaag hebben om te verifiëren wie toegang heeft.
   
 • Data encryptie: Alle harde schijven in onze computers zijn versleuteld, waardoor gevoelige data ontoegankelijk is voor onbevoegden!
   
 • Mobiele beveiliging: Onze smartphones zijn beveiligd met toegangscodes en kunnen op afstand worden gewist in geval van verlies of diefstal.
   
 • Versleutelde USB’s: De USB-sticks die we gebruiken zijn versleuteld, wat ervoor zorgt dat data veilig kan worden getransporteerd zonder risico op datalekken.
   
 • Veilige bestandsoverdracht: Voor het delen van bestanden via het internet maken we gebruik van iShare, een veilige oplossing voor bestandsoverdracht.
   
 • Jaarlijkse audits: Onze beveiligingsmaatregelen worden jaarlijks grondig gecontroleerd door een onafhankelijke auditor om ervoor te zorgen dat we aan de hoogste normen voldoen.
   

Wat dit betekent voor onze klanten

Maar wat bereiken deze veiligheidsmaatregelen nu eigenlijk voor onze klanten? We hechten enorm veel waarde aan je gerustheid, evenals die van je bedrijf. Om deze reden stellen we altijd het volgende voor je veilig:
 

 • Strikte toegangscontrole: Ons datacenter is alleen toegankelijk na registratie, en we maken gebruik van beveiligingscamera's om te zorgen voor extra beveiliging.
   
 • Regelmatige updates: We houden alle beveiligingspatches en antivirusprogramma's up-to-date om ervoor te zorgen dat systemen optimaal beschermd zijn.
   
 • Wachtwoordbeleid: Klant wachtwoorden zijn niet in ons bezit. We zorgen ervoor dat wachtwoorden alleen worden gereset na verificatie van de aanvrager en verzenden deze veilig naar de bekende contactpersoon.
   
 • Betrouwbare back-ups: Onze back-up procedures zijn streng gereguleerd, en we testen regelmatig de mogelijkheid om data te herstellen. Back-ups worden bovendien op geografisch gescheiden locaties bewaard en klanten kunnen er ook voor kiezen om hun systemen bij ons te back-uppen.
   

Ontdek meer over onze ISO 27001 certificering

Bij Infracom zijn we trots op onze ISO 27001-certificering. We begrijpen echter dat deze term misschien wat technisch klinkt. Ben je benieuwd wat deze certificering nu precies met zich meebrengt? Of wat voor voordelen het voor jouw bedrijf kan opleveren? Lees hierover meer op onze kennisbank pagina.  

 

Wil je ook meer zekerheid met betrekking tot je data?

Als ICT bedrijf leggen we sterk de nadruk op veilige dataopslag. Wil je graag meer inzicht krijgen in onze beveiligingsmaatregelen en hoe we de veiligheid van jouw gegevens waarborgen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers. Bovendien raden we je aan om onze blog en kennisbank regelmatig te raadplegen. Hier vind je gedetailleerd en up-to-date materiaal over ons beveiligingsbeleid en de waarde van samenwerken met een betrouwbaar ICT bedrijf!

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Bram van Loghem op 088 200 9000