Wat is een Zero touch vulnerability?

04 april 2023

Een vulnerability is en kwetsbaarheid in software. Zero touch, wil zeggen dat er geen gebruikersinteractie nodig is om misbruik te maken van een kwetsbaarheid. Onlangs was er een security alert, omdat er een ernstig beveiligingslek is ontdekt in Microsoft Outlook! Wat kan er gebeuren en wat kun je ertegen doen?

Wat is een Zero touch vulnerability?

Security Alert! Ernstig beveiligingslek ontdekt in Microsoft Outlook!

Afgelopen maand werd er een ernstig beveiligingslek ontdekt in Outlook. De e-mail cliënt die door de meesten van ons wordt gebruikt. Een cybercrimineel kan met een speciaal vervaardigde e-mail toegang krijgen tot verschillende Microsoft services en zichzelf authentiseren alsof hij die ander is, (die ander kan ook jij zijn) en hiermee inloggegevens ontvangen. Er is geen interactie voor nodig, zoals bijvoorbeeld bij een Phishing e-mail.

 

Patch om het lek te dichten

Inmiddels heeft Microsoft een patch uitgebracht om dit lek te dichten. Een patch (wat letterlijk een pleister betekent), is een soort software update, die bedoeld is om de kwetsbaarheid te dichten. Meestal verandert er niks aan de functionaliteit van de software zelf.

 

Heb je Hornet Security via Infracom?

Dan ben je beschermt tegen dit soort kwetsbaarheden en zullen e-mails die misbruik maken van de kwetsbaarheid niet in je mailbox verschijnen. De e-mails worden in quarantaine gezet. Wil je ook gebruik maken van dit spam en malware filter? Neem dan contact met ons op.

 

Meer informatie over dit onderwerp:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000