Werk jij in de Cloud?

24 januari 2023

Als ICT-ers lopen wij voorop in ICT. We vergeten daarbij soms dat niet iedereen dat doet. Voor ons is het bijvoorbeeld logisch om in de Cloud te werken, maar weet jij eigenlijk wel waarom?

Bij het werken in de cloud is natuurlijk belangrijk dat alle gegevens en informatie veilig van en naar de cloud worden gestuurd.

Werk jij in de Cloud?

Wat is in de Cloud werken?

Je kunt op twee manieren werken op je computer, on-premise of in de Cloud. Als je on-premise werkt, dan werken de medewerkers op software die geïnstalleerd is op computers en servers die fysiek in het eigen bedrijfspand staan. Vaak zijn zowel de hardware als softwarelicenties ook eigendom van de eigen organisatie.

Als er geen goede internetverbinding is, kan het een reden zijn om on-premise te werken, je bent namelijk minder afhankelijk van internet.

Bij in de Cloud werken krijgen medewerkers binnen de organisatie een bureaublad in de Cloud. De software en bestanden die worden gebruikt staan buiten kantoor op een Cloudserver in een datacenter. Één van de voordelen is dat er dan vanaf meerdere locaties en meerdere apparaten gewerkt kan worden. Medewerkers kunnen overal ter wereld werken en vanaf elk apparaat met een internetverbinding.

 

Waarom zou je in de Cloud werken?

  • Veiligheid – de ICT-partner zorgt voor het bereikbaar houden van de systemen, back-ups, updates van software en up-to-date hardware, waardoor het risico op datalekken en internetcriminaliteit wordt verlaagd.
  • Kosten – afhankelijk van de Cloud oplossing kun je wellicht ook eenvoudig op- en afschalen bij groei en krimp van personeel en betalen naar gebruik.
  • Locatie onafhankelijk – zoals eerder genoemd kan de informatie vanaf elke plek worden benaderd. Mits er een actieve internetverbinding is. Er zijn ook mogelijkheden om bestanden offline beschikbaar te maken zodat je gewoon bij je bestanden kunt op het moment dat je even geen internetverbinding hebt.

 

Gecertificeerd datacenter

Clouddiensten van Infracom draaien in ons eigen ISO 27001 & NEN7510 gecertificeerde datacenter in Amsterdam op hoogwaardige hardware. Zo weet je dat je data in Nederland blijft en veilig staat.
 

Meer informatie over de Cloud:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Geoffrey van der Veen op 088 200 9000