Wat is de cloud?

12 juli 2022

Als je in de Cloud werkt, dan zijn je bestanden en de software die je gebruikt niet op je eigen computer opgeslagen, maar bij het bedrijf die de cloudomgeving aanbiedt. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van één werkplek, maar kun je vanaf elk apparaat met een internetverbinding inloggen op je cloudwerkplek.

Je kunt dus gemakkelijk thuis werken, of ergens onderweg.
 

Wat is de cloud?

Wat is de cloud?

Waar worden je bestanden opgeslagen en waar werk je nu echt? Een ICT-bedrijf biedt de mogelijkheid aan om gebruik te maken van hun cloud tegen betaling. Dit houdt in dat er ruimte beschikbaar is in een datacenter om gegevens op te slaan en te werken in de cloud. 

 

Locatieonafhankelijk

Een online werkplek in de cloud betekent dat je altijd en overal zorgeloos kunt werken, bij je applicaties kunt en bestanden kunt opslaan vanuit een mobiele telefoon, tablet, laptop of desktop. Je bent altijd verbonden met jouw business! Het enige wat je nodig hebt is een veilige internetverbinding.

 

Hoe kies je en goede cloudoplossing?

Cloud is geen standaardoplossing! Er zijn meerdere soorten cloudoplossingen. Net zoals er meerdere cloudleveranciers zijn. Het is belangrijk dat je een partij kiest die met je mee kan denken over welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past. 

Afhankelijk van je wensen, heb je bepaalde opslagruimte, een hoeveelheid werkplekken en kun je gebruik maken van automatische back-ups van bestanden, software en e-mail. Je eigen Infracom cloud wordt afgestemd op jouw organisatie. Bijvoorbeeld meer of minder werkplekken, wel of geen gebruik van bepaalde software, wel of geen automatische back-up. Je betaalt naar gebruik, wat niet nodig is, zeg je op!

 

Data veilig en in Nederland

Als je in de Infracom cloud werkt, wil je ook dat alle gegevens en informatie veilig worden opgeslagen. Werk je in de cloud via Infracom, dan kun je ervanuit gaan dat alles veilig van en naar de cloud wordt verstuurd en hoef je niet bang te zijn voor datalekken. Alle data staat veilig opgeslagen en je kunt ervoor kiezen om de gegevens te verdelen over meerdere datacenters in Nederland.

10 voordelen van werken in de (Infracom) cloud:

  1. Je bestanden staan veilig
  2. Vanaf elk apparaat bereikbaar
  3. Meerdere apparaten kunnen worden gesynchroniseerd
  4. Online opslag
  5. Automatische back-up mogelijkheid
  6. Geen aanschaf van nieuwe hardware
  7.  Flexibel en schaalbaar
  8. Hoogste beveiligingsstandaard
  9. Dagelijkse bescherming van de data
  10. Altijd up-to-date

 

Lees meer informatie over dit onderwerp:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Bram van Loghem op 088 200 9000