IT-security: de trend in 2023?

29 november 2022

Volgens diverse trendonderzoeken blijkt dat cyber- en datasecurity afgelopen jaar in de top staat van de IT-trends van 2022.

Veel organisaties hebben hierin geïnvesteerd, maar waarom is cyber- en datasecurity zo belangrijk en is het een trend of is het onoverkomelijk?

IT-security: de trend in 2023?

Waarom is IT-security belangrijk?

Cyber- en data security zijn belangrijk om risico's op financiële schade en imago schade te voorkomen!

We produceren met zijn allen steeds meer data en worden steeds afhankelijker van digitalisering. Het belang van goede beveiliging groeit, omdat er steeds meer cyber criminaliteit is, ook in Nederland.

 

Wat kan je gebeuren als je IT niet voldoende is beveiligd?

Als je bedrijf het doelwit wordt van een cybercrimineel kun je zowel Imago schade als financiële schade oplopen.

  • Je bedrijf wordt stilgelegd wanneer er een DDoS aanval plaats vindt en de toegang naar de data en de systemen daardoor is geblokkeerd. Het bedrijf wordt onbereikbaar voor zowel medewerkers als klanten, omdat de website en de e-mail niet meer (goed) werken, er kan niet worden ingelogd op het netwerk, medewerkers kunnen niet bij opgeslagen bestanden en programma's etc. 
  • Je kan niet meer bij de data en systemen door Ransomware. Alleen door te betalen aan de cybercrimineel wordt de toegang (heel misschien) vrijgegeven.
  • Met factuurfraude maak je ongemerkt veel geld over naar het verkeerde bedrijf wanneer een crimineel zich voor doet als jouw leverancier.
  • Diefstal van alle bedrijfsgegevens door een datalek, waarmee gevoelige bedrijfsgegevens en persoonsgegevens op straat komen te liggen of worden doorverkocht.
  • Spionage
  • Etc.
     

Kun je cybercrime voorkomen?

Wanneer je ervoor zorgt dat de digitale systemen goed zijn beveiligd en up-to-date zijn, dan kun je cybercrime voorkomen. Toch is de mens de zwakste schakel.  Zorg intern voor een goed wachtwoordbeleid! Maak medewerkers bewust van Phishing.

 

Meer informatie over IT-security:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000