Maak kennis met Sonja van Breen

26 januari 2021

Sonja helpt klanten met het vereenvoudigen en digitaliseren van processen. Door slim inzetten van ICT draagt zij op deze manier bij aan het succes van onze klanten. Voor degenen die haar nog niet kennen of nieuwsgierig zijn naar wat Sonja allemaal doet, laten we je haar graag beter kennen.

Maak kennis met Sonja van Breen

Waarom heb je de keuze voor ICT gemaakt?

"De millenniumbug was in aankomst en zou voor problemen zorgen na het jaar 2000 (doordat de 1 januari 2000 gelijk is aan die van 1 januari 1900: 01-01-00). Er was toen veel vraag naar ICT-ers, dus dat leek me slim naast dat ik het ook heel interessant vond. Bovendien was ik elke dag met mijn computer bezig, (online) gamen."

 

Hoe lang werk je al in de ICT?

"Al sinds 1998! Mijn eerste baan was een gecombineerde functie als netwerkbeheerder, systeembeheerder en helpdesk medewerker. Vier jaar lang waren ICT-vragen van collega’s, toners van printers vervangen, geheugenbankjes toevoegen aan trage computers en het installeren van werkstations mijn dagelijkse werkzaamheden."

 

Heb je altijd in de ICT gewerkt?

"Nee, ik heb een tijd gewerkt als grafisch vormgever. Ik vind het leuk om creatief te zijn, tekenen, schilderen, kleding ontwerpen, kleding maken en wilde een creatief beroep en werd grafisch vormgever bij een drukkerij. Na een paar jaar miste ik “mijn” ICT en ging aan het werk bij een multimediabureau waar ik creativiteit en techniek kon combineren. Ik maakte computergames (2D) en websites (toen nog de digitale folder online) en werd sparringpartner van ondernemers over de mogelijkheden van het effectief en creatief inzetten van het web om bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren."

 

Waarom en wanneer kwam je bij Infracom?

"Toen Infracom in 2015 het internetbureau waar ik werkte had overgenomen ging ik mee. Mijn werk bestaat nog steeds uit het creatief en effectief inzetten van “online” en ik adviseer klanten over de mogelijkheden van websites, webshops, en webapplicaties."

"Webapplicaties zijn op dit moment erg gewild. Bedrijven zijn bezig met het vereenvoudigen en digitaliseren van processen om werken leuker te maken. Door ICT slim in te zetten besparen ze tijd en hebben onze klanten meer aandacht voor hun klanten. Eigenlijk dragen wij op deze manier bij aan hun succes."

"Daarnaast hou ik me bezig met de marketing voor ons bedrijf en ben ik verantwoordelijk voor de online- en offline- (marketing-)communicatie. Dat is heel breed, van het schrijven van blogs en nieuwsberichten, het bewaken van de huisstijl, tot het bedenken van commerciële acties. Ik vind de diversiteit van mijn baan erg leuk, creativiteit, techniek en sparren met klanten."
 

Wil je nog iets kwijt waardoor de lezer jou nog wat beter leert kennen?

"Ik ben voorzitter van de Commerciele Club in Emmen, waar we ondernemers in de regio inspireren. Ik hou van muziek en ben bestuurslid van Stichting REUR waar we o.a. het Drèents Liedtiesfestival organiseren. Ik hou van sport! Als ik tijd heb (en het mag) ga ik naar Thai boxen, Cross Fit, Bodyform of Core circuit. Op dit moment doe ik noodgedwongen (thuis) pilates en hardlopen. Bij mooier weer golf ik graag en volgend jaar wil ik echt weer snowboarden! En ik hou van dansen! Zodra we allemaal zijn ingeënt, ga ik lekker met mijn vrienden naar een festival!"

 

Maak kennis met andere Infracom medewerkers:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met mij op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030