WordPress website onderhouden? Onze antwoorden op veelgestelde vragen

Of je nu een doorgewinterde WP gebruiker bent of pas begint, het onderhouden van je website is een belangrijk aspect van een goede online aanwezigheid. In dit kennisbank artikel beantwoorden we veelgestelde vragen over WordPress onderhoud, waardoor je de nodige inzichten krijgt om je website in topvorm te houden.

 

Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

WordPress onderhoud is van kritiek belang omdat het de sleutel is tot een gezonde en goed presterende website. Het helpt om de veiligheid van je site te waarborgen, beveiligingsrisico's te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je website altijd up-to-date is. Zonder regelmatig WordPress onderhoud kunnen beveiligingslekken ontstaan, prestaties en de gebruikerservaring van je website verminderen.

 

Hoe kan ik mijn WordPress updaten?

Om WordPress bij te werken, log in op je dashboard. Ga naar 'Dashboard' > 'Updates'. Hier zie je welke updates beschikbaar zijn voor je WordPress-core, plugins en thema's. Je kunt kiezen om individuele updates te installeren of op 'Alles bijwerken' te klikken om ze allemaal tegelijk bij te werken. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups van je WordPress website maakt voordat je updates uitvoert, voor het geval er problemen optreden.

Houd er rekening mee dat bij het updaten sommige plugins mogelijk niet goed functioneren. Soms kan een plugin niet worden bijgewerkt omdat de maker deze nog niet heeft geüpdatet. Als Infracom een WordPress-website ontwikkelt voor klanten, zorgen we niet alleen voor de initiële ontwikkeling maar ook voor de updates. We selecteren en testen deze plugins zorgvuldig. Wil je jezelf de zorgen van updates besparen? Vraag dan eenvoudig om een update contract!

 

Hoe pas ik mijn WordPress website aan?

Het aanpassen van je WordPress website is eenvoudig. Je kunt nieuwe inhoud toevoegen door naar 'Berichten' te gaan voor blogberichten of naar 'Pagina's' voor statische pagina's. Je kunt ook mediabestanden zoals afbeeldingen en video's toevoegen via 'Media'. Bovendien kun je het uiterlijk van je site wijzigen door naar 'Weergave' > 'Thema's' te gaan en een nieuw thema te activeren of aanpassingen te maken aan het huidige thema.

Wanneer je de website door Infracom laat ontwikkelen zorgen wij ook voor de vormgeving. We ontwikkelen een thema, soms op basis van een bestaand ontwerp dat we aanpassen aan de gewenste huisstijl. In andere gevallen ontvangen we een webdesign van onze vormgever en creëren we vervolgens zelf een op maat gemaakt thema.

 

Hoe kan ik de beveiliging van mijn WordPress website verbeteren tijdens onderhoud?

Beveiliging is van cruciaal belang tijdens WordPress onderhoud. Verbeter dit door sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken voor zowel je WP als je hosting account. Wanneer je jouw website laat ontwikkelen door Infracom, hoef je alleen maar een sterk wachtwoord te bedenken voor WordPress. Wij waarborgen de bescherming van onze servers door o.a. gebruik te maken van firewalls achter onze webservers en het uitvoeren van malware-scans.

 

Waarom zijn WordPress back-ups belangrijk?

WordPress-back-ups vormen je reddingslijn in noodsituaties, waardoor je in staat bent je website te herstellen bij onvoorziene gebeurtenissen zoals hacks, fouten in updates of gegevensverlies. WordPress biedt ook zelf back-ups van pagina's, wat een handige tool is voor het herstellen van specifieke fouten.

De servers van Infracom worden dagelijks geback-upt met als reden gegevensverlies te voorkomen. De back-up procedure loopt gedurende de nacht om de performance van de website(s) zo min mogelijk te hinderen. 

Het storingsherstelplan is een integraal onderdeel van de back-up en wordt uitgevoerd als onderdeel van onze periodieke ISO herstel tests. Een back-up is pas de helft, want het is minstens zo belangrijk om die back-up zo snel en doeltreffend mogelijk terug te kunnen zetten als die daadwerkelijk nodig is. 

Soms wordt er een responsplan opgesteld, specifiek gericht op klantoplossingen, zoals bijvoorbeeld een DDOS-aanval of een Zero-day in WordPress. Indien gewenst kunnen we een op maat gemaakt plan ontwikkelen voor scenario's die voor de klant van specifiek belang zijn.

 

Hoe optimaliseer ik de prestaties van mijn WordPress website?

Optimalisatie van je prestatie is essentieel voor een soepele gebruikerservaring. Dit omvat het gebruik van caching om pagina's sneller te laden, het optimaliseren van afbeeldingen, het minimaliseren van JavaScript en CSS-bestanden en het verminderen van server reactietijden. Verwijder ook ongebruikte plugins en thema's om de prestaties van je WordPress website te verbeteren en gebruik deze tips van Google!

 

Hoe beheer ik plugins en thema's in WordPress?

Optimaal beheer van je WordPress-website is binnen handbereik via het dashboard. Ga naar 'Plugins' en  dan 'Weergave' > 'Thema's' om deze te beheren. Het is belangrijk om ongebruikte of verouderde plugins en thema's te verwijderen, omdat deze de veiligheid en prestaties van je site kunnen beïnvloeden.

Echter, wanneer Infracom je website heeft ontwikkeld, hoef je je geen zorgen te maken over het zelf beheren van thema's. Dit is het gemak van uitbesteding! Hierdoor kun jij je richten op wat echt belangrijk is: de groei en succes van je website, zonder de zorgen over technisch beheer.

 

Hoe beheer ik de inhoud op mijn WordPress website?

Inhoudsbeheer omvat het maken, bewerken en organiseren van berichten en pagina's. Gebruik categorieën en tags om je content te organiseren en zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe inhoud toevoegt om je site relevant en interessant te houden. Optimaliseer je content ook voor zoekmachines (SEO) om beter vindbaar te zijn!

 

Wat zijn de essentiële procedures voor WordPress onderhoud?

Essentiële procedures voor WordPress onderhoud omvatten regelmatige updates van WordPress-core, plugins en thema's. Voer ook regelmatige beveiligingsscans uit, maak back-ups en optimaliseer de prestaties. Volg een goed gestructureerd onderhoudsplan om ervoor te zorgen dat je site altijd in topconditie blijft.

 

Waarom is professionele WordPress support van belang?

Als het beheren van je WordPress-website een uitdaging voor je is, is hoogwaardige ondersteuning van essentieel belang. Zo ontvang je professioneel beheer van je website en een snelle en doeltreffende aanpak van eventuele problemen. Dit geeft je vervolgens de vrijheid om je volledig te concentreren op je bedrijf, zonder je zorgen te hoeven maken over technische kwesties.

 

Klaar om je WordPress te onderhouden?

Nu je een stevige basis hebt voor het uitvoeren van WordPress onderhoud, is het belangrijk om te weten dat je dit niet alleen hoeft te doen. Bij Infracom bieden we professionele ondersteuning en oplossingen om je te assisteren. We staan klaar om je te helpen je website in topconditie te houden, zodat jij je kunt concentreren op wat er echt toe doet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je overweegt om je WordPress-onderhoud aan experts over te laten. Wij zijn er om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je website altijd optimaal presteert.

1 maand geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: