Thuiswerken alsof je op kantoor zit

03 april 2020

Wil je net zo gemakkelijk even een collega aanschieten als op kantoor en beeldbellen alsof je naast je klant zit? Met één druk op de knop start je een chat of een audio/videogesprek. Dit kan met I AM!

I AM is een communicatieservice, waarmee je kunt communiceren zoals jij wilt. Bellen, chatten, beeldbellen of met meerdere personen tegelijk chatten via een groep-chat, groepsvideo of een groepsgesprek via de telefoon.

Thuiswerken alsof je op kantoor zit

Voordelen van op deze manier beeldbellen en thuiswerken:

 • Beschikbaarheid: direct zien of een collega beschikbaar is of bijvoorbeeld in gesprek.
 • Chatten: om sneller besluiten te kunnen nemen en minder e-mails te hoeven versturen (ook terwijl je aan het bellen bent).
 • Scherm en bestanden delen: eenvoudig samenwerken en je informatie delen.
 • Bellen: vanaf elk apparaat met I AM kun je bellen, zowel 1-op-1 als in een groep.
 • Doorverbinden: eenvoudig een telefoongesprek doorzetten (blind of met ruggenspraak).
 • Video: maak het contact persoonlijker met video-calls ook met meerdere personen tegelijk.

I AM is beschikbaar voor PC (Windows en Mac), smartphone en tablet en kan met je bestaande telefoonnummers. Overigens kun je tijdens het beeldbellen, wat ook wel videobellen genoemd wordt, ook tegelijkertijd chatten met de mensen uit de groep. Je kunt linkjes plaatsen van websites, bestanden overdragen en elkaars scherm delen.

 

Andere manieren van beeldbellen, pas op voor security lekken!

Er zijn meerdere manieren om beeld te bellen, bijvoorbeeld met Microsoft Teams of met Zoom. Videobellen gaat op zich met beiden best goed, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat niet elke tool veilig is voor buitenstaanders. Bij Zoom hebben ze onlangs diverse beveiligingslekken gedicht. Teams en Zoom zijn als het ware vergaderruimtes waar je met meerdere mensen kunt videobellen. I AM is vergelijkbaar als bellen met je telefoon, je bent in gesprek en kunt dus ook niet gestoord worden.

 

Videobellen met Zoom

Zoom is op zich wel een handige tool, alleen moet er wel iemand heel goed de regie houden. Omdat de focus van het beeld iedere keer naar de spreker gaat, wordt de verbinding soms slecht, traag en “blokkerig”. Degene die de regie houdt bij het beeldbellen kan het beste bij iedereen het geluid “uit” zetten en degene die iets wil zeggen tijdens het beeldbellen kan dan zijn hand opsteken. Hand opsteken is een functie in Zoom.
 

Videobellen met Microsoft Teams

Beeldbellen, of videobellen, of een telefonische conference kan ook met Microsoft Teams kan. Je moet dan eigenlijk wel een extra abonnement nemen. Voor gestructureerde meetings werkt Microsoft Teams goed, maar wil je tevens een vervanging voor “snel even bij iemand langslopen”, dan is Microsoft Teams niet zo prettig. Het advies is om dan I AM te gebruiken. Mede door de beschikbaarheidsfunctie (bij Teams en Zoom zie je niet of iemand in wel of niet in een conference call zit of niet).

 

Wil je meer weten over videobellen?

Benieuwd naar de mogelijkheden van beeldbellen? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon om een afspraak te maken. Onze VOIP-specialisten vertellen je graag meer over welke manier van bellen het beste bij jou past.
 

Meer weten en tips over beeldbellen en voip telefonie lees dan deze blogs en pagina’s:

  Pagina delen:

  Overtuigd? Neem contact met ons op

  Bel Bram van Loghem op 088 200 9000