VoLTE in Nederland: bellen via het 4G-netwerk

30 april 2019

Sinds kort is het mogelijk om VoLTE te gebruiken. Dat is bellen via het 4G-netwerk.

Voor die tijd belde je altijd over het 2G of 3G netwerk. Dat betekent dat je telefoon altijd eerst van 4G naar 3G moest terugschakelen als je wilde bellen. Dankzij VoLTE klinken gesprekken beter en wordt de verbinding sneller tot stand gebracht.

VoLTE in Nederland: bellen via het 4G-netwerk

In Nederland zijn er op dit moment drie mobiele providers met een 4G-netwerk, namelijk KPN, T-Mobile & Vodafone. Dat zijn daarom ook de providers die VoLTE kunnen aanbieden.

Sinds kort is het mogelijk om VoLTE in te schakelen op je mobiele telefoon, mits je bij een van de drie mobiele providers aangesloten bent, een compatible toestel hebt én de nieuwste besturingssoftware op je mobiele telefoon hebt geïnstalleerd.

 

Een aantal voordelen van bellen via 4G

  • Razendsnelle gesprekken: je belt via een hogere verbindingssnelheid. Het duurt slechts 1 a 2 seconden voor de telefoon van degene die je belt, overgaat.
  • Praten alsof je naast elkaar staat met HD Voice: je hoort de stem aan de andere kant van de lijn veel duidelijker.
  • Stabiele verbinding: het geluid is niet alleen helderder, maar de verbinding is ook veel stabieler. De verbinding tijdens je telefoongesprek valt niet tot nauwelijks meer weg.
  • Multitasken: terwijl je belt, kun je gewoon blijven internetten op het 4G netwerk.

Een aantal nadelen:

  • Wil je profiteren van optimale gesprekskwaliteit, dan moeten beide gesprekspartners VoLTE hebben bij dezelfde provider.
  • VoLTE wordt niet ondersteund in het buitenland. Bel je met je Nederlandse abonnement vanuit het buitenland, dan wordt gewoon gebruik gemaakt van het 2G of 3G netwerk.

Wil je weten of jij ook gebruik kunt maken van bellen via het 4G netwerk of hoe je dat moet inschakelen op je mobiele telefoon? Neem dan contact met ons op!

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Bram van Loghem op 088 200 9000