Wij maken responsive websites

06 november 2017

Responsive design is een manier van websites ontwerpen waarbij de gebruikers van verschillende apparaten met verschillende schermformaten een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring krijgen.

Vroeger werden werden websites vooral bekeken op een desktop of laptop met ongeveer hetzelfde beeldscherm formaat. Tegenwoordig hebben we heel veel soorten apparaten waar we een website op kunnen bekijken, mobiele telefoon, tablets, laptop, beeldscherm en beamer.

Wij maken responsive websites

Verschillende behoeftes

Wil je een website bekijken op een mobiele telefoon om snel een telefoonnummer te zoeken, dan moet dit nummer wel aanklikbaar zijn, zodat je meteen kunt bellen. Op een groot scherm willen we de beleving van de website ervaren d.m.v. grote sfeerafbeeldingen. Een reis boeking maken, gaat vaak beter op een desktop dan op een telefoon, terwijl een YouTube filmpje kijken heel goed gaat op een tablet. We hebben vaak per apparaat andere behoeftes.

 

Verschillende browsers

Er zijn verschillende web browsers (Google Chrome, Windows Edgde en Safari) die allemaal anders kunnen reageren op een website. De web ontwikkelaar moet naast al die verschillende apparaten ook rekening houden met al die verschillende browsers en browser versies.

 

Verschillende resoluties

Verschillende schermen hebben verschillende resoluties, dit betekent een verschillend aantal pixels per scherm. Omdat de resolutie niets te maken heeft met de scherpte van een scherm, houden we rekening met de pixeldichtheid (PPI), de resolutie van het scherm gedeeld door de grootte van het scherm. 

 

Responsive website ontwikkeling houdt rekening met al deze verschillen!

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030