Let op! Zorg dat je niet keldert in de zoek­machines!

19 maart 2024

Google komt eind maart met een belangrijke Core-update, die een grote impact kan hebben op de vindbaarheid van websites in de zoekresultaten. Deze update heeft tot doel websites met lage kwaliteit inhoud met maar liefst 40% te verminderen in de zoekresultaten.

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw website voldoet aan de nieuwe eisen van Google?

Let op! Zorg dat je niet keldert in de zoek­machines!

Vermijd volledig AI-gegenereerde content

Google waardeert originele content die uniek is en waardevol voor de bezoekers. Als de content alleen wordt gegenereerd door Artificial Intelligence (AI), zal dit niet worden gewaardeerd. Deze content is vaak niet uniek, omdat deze gemaakt is van informatie die al op internet beschikbaar is. Hoewel het verleidelijk kan zijn om bestaande informatie te herschrijven met behulp van tools zoals ChatGPT, zal Google hier strenger op gaan toezien.

 

Straf voor SEO content

Websites die voornamelijk zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines en niet voor de gebruikerservaring worden gestraft. Dergelijke pagina's bieden vaak geen waardevolle inhoud voor de bezoekers en zullen daardoor dalen in de ranking. Het is erg belangrijk dat de content gericht is op de behoeften van de gebruikers en niet op het manipuleren van zoekmachines.

 

Hoe maak je goede content? 8 tips om aan te denken

  • Zorg voor originele inhoud die uniek is.
  • Geef een volledige beschrijving van het onderwerp.
  • Bied interessante informatie die verder gaat dan het voor de hand liggende.
  • Als je inhoud gebaseerd is op andere bronnen, vermijd dan kopiëren of herschrijven en voeg extra waarde en originaliteit toe.
  • Maak een paginatitel die een nuttige samenvatting geeft van de inhoud.
  • Creëer pagina's die de moeite waard zijn om toe te voegen aan de favorieten of die je zou delen met een vriend.
  • Zorg ervoor dat je pagina's meer waarde bieden dan andere pagina's in de zoekresultaten.
  • Positioneer jezelf als een autoriteit op jouw vakgebied.

Waarover ga je dan schrijven?

Begrijp wat jouw doelgroep écht belangrijk vindt. Hoewel AI kan helpen bij het formulieren of onderbouwen van tekst, is het belangrijk om het alleen te gebruiken om de tekst te verbeteren en niet als vervanging voor originele inhoud. Wat wil jouw doelgroep weten? Welke vragen hebben ze? Welke problemen willen ze op te lossen? Welke vragen krijgt de supportafdeling of klantenservice? En wat willen prospecten weten wanneer ze contact opnemen met accountmanagers?

Deze vragen kun je verzamelen en bundelen. Door pagina's te creëren met antwoorden op deze vragen, wordt de content relevant en waardevol voor de bezoekers.

 

Techniek en links hebben ook invloed op SEO

Naast content is techniek van een website belangrijk voor de vindbaarheid. De website moet snel laden en de kopjes en subkopjes moeten H1 en H2 tags mee krijgen. Zorg voor goede Meta titels en Meta descriptions. Ook links naar andere pagina’s zijn handig voor bezoekers, zodat ze gemakkelijk de juiste informatie kunnen vinden. Links naar jouw pagina’s toe, geeft je website ook meer waarde. En heb je ook een sitemap en navigatiestructuur?

 

Wij maken effectieve websites

Wij maken websites met de juiste techniek voor optimale vindbaarheid. Meer over hoe een zoekmachine werkt, kun je lezen in deze blog.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030