Ik wil een datagedreven organisatie

23 mei 2023

Heb je data, dan heb je inzicht, maar alleen als je de waarde van de data goed benut. Waar staat alle data? In één systeem of wordt deze opgeslagen in meerdere systemen (web- en softwareapplicaties)? Praten deze applicaties met elkaar en zijn er tools om de data goed te kunnen lezen?

Ik wil een datagedreven organisatie

(Applicatie) data lezen

Bedrijven hebben veel data, maar omdat deze niet goed is te “lezen” wordt het moeilijk om de data te kunnen gebruiken en te analyseren. Data kan helpen processen te verbeteren en te sturen, klantgedrag inzichtelijk te maken en bedrijfsprestaties beter te voorspellen. Maar voordat je iets met de data kunt, moet je deze wel kunnen lezen.

 

Inzicht in applicaties en inzicht in data

Waar staat de data? Zit deze in één systeem of meerdere applicaties en “praten” de applicaties met elkaar? In het CRM zitten de klantgegevens, zijn deze gekoppeld aan de financiële gegevens? Is het voorraad systeem gekoppeld aan de webwinkel of alleen aan het kassasysteem? Is er een ERP systeem die de machines aanstuurt en wie werkt daar allemaal mee? Welke klanten nemen welke producten en diensten af en in welke periode doen ze dat? Als je de data uit de verschillende applicaties goed gebruikt, kunnen processen goed en efficiënt worden ingericht, worden er minder fouten gemaakt en kunnen er beter beslissingen worden genomen.

 

Realtime data met alerts en één databron

Wat je niet meer wilt is: handmatig gegevens invoeren, exporteren naar Excel, knippen en plakken van het ene naar het andere systeem, lijsten bij langs lopen, meerdere versies van dezelfde lijsten bekijken, beslissen op gevoel. Wat je wilt is: realtime data, dashboards met alerts, één databron en beslissen op feiten.

 

Koppel de applicaties aan elkaar

Door systemen aan elkaar te koppelen d.m.v. software laat je ze met elkaar communiceren en kan er data worden uitgewisseld.

 

Mijn Business applicaties

Wij maken applicaties waar we verschillende data uit verschillende systemen aan elkaar koppelen en overzichtelijk weergeven in één systeem. Iedere gebruiker kan zijn eigen dashboard samen stellen met de voor hem of haar belangrijke data. Naast het automatiseren van processen wordt er waardevolle data gegenereerd. Voor de ene klant is dat de omzet per klant, voor de andere klant de voorraad per product, maar de meest waardevolle data is gecombineerde data. Welke klanten zorgen voor de meeste omzet, welke producten kopen ze het meeste en is er genoeg voorraad om deze klanten in die bepaalde periode dat ze het liefste kopen zo goed mogelijk te kunnen bedienen.

Wil je meer weten over het koppelen van applicaties? Neem dan contact met ons op.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Bram van Loghem op 088 200 9000