Ransomware is een bedreiging voor je bedrijf!

11 mei 2022

Elke 11 seconde wordt er iemand aangevallen met ransomware! Zorg dat je goed bent voorbereid op cyber risico’s! Een ransomware aanval kan je bedrijf om zeep helpen. Onlangs moest een Amerikaanse hogeschool zijn deuren voorgoed sluiten na een ransomware aanval. Hoe zit het met de veiligheid van jouw data en systemen?
 

Ransomware is een bedreiging voor je bedrijf!

Wat is ransomware?

Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd, een virus die de data versleutelt. 
Met ransomware worden systemen (servers, computers, telefoons) gehackt, waardoor er geen toegang meer is tot het systeem en de data. Het bedrijf (het slachtoffer) moet losgeld (ransom) betalen om weer bij de bedrijfsgegevens te kunnen komen. Er is overigens geen zekerheid dat na het betalen van het geld de blokkades worden opgeheven.
 

Data versleutelt door ransomware aanval

Een ransomware aanval kan ervoor zorgen dat (offerte)aanvragen, aanmeldingen, supportvragen, voorstellen en andere data niet meer bij een bedrijf binnenkomt. Een aanval kan er ook voor zorgen dat interne systemen niet meer werken en wanneer er gewerkt wordt vanuit verschillende (thuiswerk) locaties. Wanneer er tijdens de aanval ook nog eens alle persoonsgegevens worden gestolen, kan dit ernstige schade opleveren voor een bedrijf. Het kan maanden duren om alle data weer terug te krijgen, als dat al lukt.
 

Bescherm tegen ransomware met data protectie en veiligheid

Wist je trouwens dat de gebruiker de zwakste schakel is als het gaat om veiligheid?

Het is heel lastig om je te beschermen tegen ransomware, internetcriminelen worden steeds slimmer. Je kunt wel een aantal dingen doen om besmettingen te voorkomen:
 

Back-ups

Zorg voor continue back-ups! Mocht er een blokkade komen, dan gaan niet alle gegevens verloren. Let er wel op dat de back-ups zijn beveiligd tegen ransomware, want als je back-ups encrypted zijn is er ook geen restore mogelijk! Infracom maakt gebruik van Acronis, waardoor de back-ups protectie hebben. Niks is gegarandeerd, maar we bieden wel een extra level protectie.
 

Antivirus

Ook onze antivirus is goed bij het tegenhouden van encryptie, vooral omdat de ‘definities’ uit een live database online komen en niet lokaal staan. Hierdoor worden ook nieuwe virussen en aanvallen vele malen sneller herkend om te kunnen worden tegen gehouden.
 

Meer ransomware protectie:

  • Zorg voor anti ransomware protectie
  • Zorg voor up-to-date systemen
  • Pas op met het openen van e-mails
  • Herken Phishing mails
  • Zorg voor goede wachtwoorden
  • Maak gebruik van tweestapsverificatie

Bekijk de wereldwijde aanvallen: Ransomware Attacks Someone Every 11 Seconds
 

Hulp nodig? Lees ook deze blog's en pagina's:

Wil je weten of jij goed beschermd bent tegen ransomware?
Vraag dan een gesprek aan met een van onze ICT-specialisten.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000