Meer omzet door slim inzetten van data!

25 januari 2022

Data neemt steeds meer toe in bedrijven. Weet je wat je met data kunt doen? Denk aan meer inzicht in klanten, meer inzicht in de bedrijfsvoering, ontdekken van trends in de markt en het bedenken van nieuwe businessmodellen.

Meer omzet door slim inzetten van data!

Data levert kennis!

Data Integriteit is steeds belangrijker gezien de hoeveelheid data in organisaties alleen maar toeneemt. Zie jij de waarde van jouw data in? Krijg je hierdoor ook meer inzicht in jullie bedrijfsvoering en kunnen nieuwe trends in de markt worden ontdekt of kun je hiermee nieuwe businessmodellen bedenken? Wanneer de kwaliteit en betrouwbaarheid van de gegevens goed is (de data is integer), kun je deze slim gaan inzetten om effectiever te kunnen werken!

 

Data uit systemen combineren

Data wordt helaas vastgelegd in meerdere systemen, waardoor het duidelijk maken van je klant steeds lastiger wordt. In het boekhoudpakket staan administratieve contactpersonen, in het CRM staan de contactpersonen van de salesmensen. De contacten uit de e-mail nieuwsbrief worden onderhouden door de marketingafdeling. Staan deze ook in het CRM? Worden mutaties van inschrijvingen in het CRM bijgeschreven?

 

Welke data is integer?

Zijn de gegevens inhoudelijk correct, consistent, en volledig opgeslagen. Wat is de bron waar de data vanaf komt? Is de data actueel? Er zijn processen, systemen en databases nodig om ervoor te zorgen dat de data die vastgelegd is en wordt gebruikt aan de juiste criteria voldoet.

 

Koppel systemen aan elkaar

Bij veel bedrijven is de data integriteit niet op orde. Dezelfde gegevens worden vaak meerdere malen opgeslagen in meerdere databases. Dit leidt tot dubbele invoer en kans op vervuilde data. Is de CRM-data leidend of de data uit het ERP-systeem? Krijgen de juiste mensen wel de juiste e-mail? Zijn systemen aan elkaar gekoppeld? Door systemen aan elkaar te koppelen wordt het mogelijk om slimmer om te gaan met de data en kan de data beter worden geanalyseerd.

Wil je weten hoe we jou hiermee kunnen helpen? Neem contact op met Sonja van Breen.

 

Lees meer in de volgende blogs en pagina’s:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030