HELP! ik bent niet bereikbaar voor klanten!

07 december 2021

Een DDOS-aanval is een kwaadaardige poging om een server, onlinedienst of website te verstoren door een overvloed aan verkeer naar website of webapplicatie te sturen, zodat deze moeilijker of niet meer bereikbaar is. Als een aanval aan de gang is, is deze moeilijk te stoppen.

HELP! ik bent niet bereikbaar voor klanten!

Communicatie met klanten en medewerkers verhinderd door DDOS-aanval

Klantenportalen, websiteservices en webapplicaties zijn erg belangrijk. Met een DDOS aanval wil de cybercrimineel de communicatie tussen de gebruikers (klanten, medewerkers) en het doelwit (klantenportaal, website, onlineapplicatie, server) verhinderen. Het doel is onbereikbaar maken, verstoren of te irriteren, zonder informatie te verkrijgen.

 

Bitcoins betalen om een aanval te stoppen?

Een DDOS-aanval heeft vaak geen intentie om informatie op te halen, alleen om deze te verstoren. Criminelen vallen langdurig aan en stoppen pas als het losgeld is betaald (in Bitcoins). Ook worden er al dreigbrieven verstuurd om vooraf te betalen om een DDOS-aanval te voorkomen. Doe dit natuurlijk nooit!

 

Hoe lang duurt een aanval?

Meestal duurt een aanval een paar uur, maar het kan zeker voorkomen dat de aanvallen dagen duren.

 

Hoe herken je een DDOS-aanval?

  • Het netwerk wordt ongebruikelijke traag
  • Het onlinesysteem is niet (goed) bereikbaar
  • Routers zijn onbereikbaar

Kan een firewall een DDOS-aanval tegen houden?

Een goede firewall, switch en router kan verkeer blokkeren en beschermen, maar bij een DDOS-aanval is de firewall vaak ook onbereikbaar. Als de aanval eenmaal het netwerk in komt, kun je er niet meer bij.

 

Infracom DDOS-protectie

Wij hebben in ons datacenter een monitor die herkent of het verkeer dat binnen komt veilig is. Wordt de DDOS herkend, dan wordt dit specifieke verkeer tegengehouden en doorgestuurd. Al het andere verkeer komt wel gewoon door.

 

Wil je meer informatie over de preventie van DDOS-aanvallen?

We maken graag een afspraak om te bespreken welke bescherming voor jouw bedrijf de best passende oplossing is. Zorg voor een goede anti DDOS-oplossing!


Lees meer in de volgende blogs en pagina’s:

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000