Cloud security: Welke oplossingen zijn er voor mijn bedrijf?

Voor elk erkend bedrijf staat veiligheid centraal, vooral wanneer het gaat om het bewaren en beheren van bedrijfsgegevens in de cloud. Ontdek samen met ons de diverse oplossingen die beschikbaar zijn om de cloud security van jouw bedrijf te waarborgen. Van geavanceerde encryptie tot op maat gemaakte private cloud-oplossingen, we verkennen samen de mogelijkheden om jouw bedrijf te beschermen tegen digitale bedreigingen.


Hoe werkt cloud security?

Cloud security is een geavanceerde aanpak om digitale gegevens en systemen te beschermen die zijn opgeslagen in de cloud. In plaats van lokale servers te gebruiken, worden gegevens bewaard op externe servers die worden beheerd door serviceproviders. Deze managed servervice providers (MSP's) zetten verschillende beveiligingslagen in, zoals versleuteling, authenticatie en autorisatie, om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig blijft.


Wat is het verschil tussen Google Cloud en persoonlijke cloud?

Opslag van belangrijke gegevens bij clouddiensten als Google, Microsoft en Amazon kan risico's met zich meebrengen voor bedrijven. Bij gebruik van van deze cloud diesnten zijn schaalbaarheid en toegankelijkheid aantrekkelijke voordelen, vooral voor wereldwijde bedrijven. Echter, de mindere controle over opslag en beveiliging kan een nadeel zijn.

Een persoonlijke cloud (private cloud) biedt meer zeggenschap en beveiliging, wat aantrekkelijk is voor organisaties met specifieke eisen voor gegevensbeheer en -beveiliging. Denk bijvoorbeeld aan het risico op ongeautoriseerde toegang of datalekken bij gebruik van publieke cloudservices zoals Google Drive, OneDrive  en Amazon web services, wat mogelijk gevoelige bedrijfsinformatie in gevaar kan brengen.


Waarom is lokale beveiliging in de cloud belangrijk?

Lokale beveiliging in de cloud wordt steeds belangrijker, vooral gezien de complexiteit van internationale wetgeving. Door te kiezen voor een cloudopslagdienst in Nederland, zoals die van Infracom met een eigen datacenter in Amsterdam, kunnen bedrijven profiteren van striktere privacywetten. Dit geeft je niet alleen meer controle over gegevens, maar beperkt ook het risico op problemen met wetten van andere landen.


Een voorbeeld van Nederlandse wetgeving is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die strikte privacywetten oplegt en bedrijven verplicht om zorgvuldig met persoonlijke gegevens om te gaan. Aan de andere kant hanteert de Verenigde Staten wetgeving zoals de Cloud Act, die Amerikaanse autoriteiten behoorlijk wat toegangsrechten tot data geeft, zelfs als deze buiten de VS is opgeslagen.

Kiezen voor een cloudopslagdienst in Nederland, zoals die van Infracom met een lokaal datacenter, kan bedrijven beschermen tegen mogelijke conflicten tussen deze wetten en zorgen voor naleving van lokale privacyregelgeving.


Encryptie en toegangsbeheer in de cloud

Om bestanden veilig te delen in de cloud, is het belangrijk gebruik te maken van geavanceerde beveiligingstechnologieën, zoals encryptie, en strikt toegangsbeheer. Encryptie is een krachtige beveiligingsmethode voor cloud-systemen. Het omvat het versleutelen van alle communicatie met de cloud, het beschermen van gevoelige gegevens, en het implementeren van end-to-end encryptie voor alle geüploade data.

End-to-end encryptie is vooral belangrijk voor cruciale informatie. Je kunt zelf je gegevens versleutelen of een cloud provider inschakelen die automatisch versleuteling aanbiedt. Met een cloud provider hoef je je geen zorgen te maken over het beheer van encryptiesleutels. Deze worden goed bewaard en regelmatig gewijzigd, inclusief back-ups buiten de cloud, voor maximale veiligheid.


Veilige cloud oplossingen voor bedrijven

Infracom biedt op maat gemaakte private Cloud-oplossingen die perfect zijn afgestemd op jouw organisatie. Met een eigen Cloud krijgen medewerkers een vertrouwde werkomgeving die altijd en overal toegankelijk is.
Met Infracom als managed service provider krijg je niet alleen een oplossing die aan al jouw eisen voldoet, maar ook een partner die beveiliging ziet als een totaalpakket. Dit omvat onder andere educatie, monitoring en snelle reactie op kritische momenten. Maak de overstap naar een beveiligde digitale toekomst met onze vertrouwde cloud-oplossingen.

1 maand geleden bijgewerkt

Was dit artikel nuttig?

Je kan deze pagina eenvoudig delen via: