Digitale Transformatie voor De Nieuwe Veste

In de voortdurend veranderende digitale wereld is een sterke online aanwezigheid cruciaal. Bij Infracom begrijpen we dit als geen ander en hebben we ons toegewijd aan het leveren van hoogwaardige websites die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk.

Digitale Transformatie voor De Nieuwe Veste

In deze case laten we je zien hoe we De Nieuwe Veste hebben geholpen om haar online aanwezigheid te transformeren en te richten op toekomstige leerlingen.
 

Uitdaging

Een jaar geleden stond De Nieuwe Veste voor de uitdaging van een website die was ontworpen voor meerdere doelgroepen, waaronder leerlingen, ouders en basisschoolleerlingen van Groep 7 en 8. De veranderende behoeften van de doelgroepen en de introductie van een nieuw intern systeem voor leerlingen en ouders maakten de website minder relevant voor de bestaande doelgroepen. De Nieuwe Veste wilde via de website zich nu specifiek richten op het aantrekken van leerlingen van Groep 7 en 8 en had daarnaast de behoefte aan een modernere online uitstraling.

 

Onze oplossing

We werkten nauw samen met de vormgever en communicatiestrateeg, Sander van Eijk van Opmerkzaam, Coevorden, om een strak en professioneel ontwerp te creëren dat de kernwaarden van De Nieuwe Veste weerspiegelde. Belangrijk was ook om de website gebruiksvriendelijk te maken voor jonge bezoekers. De doelgroep wil zich identificeren met de website en interactief betrokken zijn.

 

Wat wil de doelgroep?

Voor de doelgroep van Groep 7 en 8 was herkenning en beleving van essentieel belang. De website moest uitnodigend zijn, weinig tekst bevatten en vooral een gevoel van welkom en eigen inbreng creëren. Omdat elke leerling uniek is bij De Nieuwe Veste, moest de website daarop aansluiten.

 

Wat kies jij?

De homepage kan uniek worden gemaakt voor de bezoeker. Deze kan een favoriete kleur selecteren, waardoor de knoppen op de homepage zich aanpassen aan de voorkeur. Zo worden de nieuwe leerlingen betrokken bij de website en geven ze letterlijk kleur!

denieuweveste-kleurkiezer.png

 

2 Vestigingen met eigen Kenmerken

Ondanks dat de doelgroepen van de website zijn vereenvoudigd, moest het duidelijk zijn dat De Nieuwe Veste twee locaties heeft, elk met eigen specialiteiten en kenmerken. Door verschillende keuzemogelijkheden op de website te integreren, kunnen bezoekers hun eigen pad kiezen.

 

Hoe spreek je de doelgroep aan?

Onderzoek naar de doelgroep toonde aan dat leerlingen vooral visueel ingesteld zijn. Daarom gebruiken we grote afbeeldingen, video's en prominente koppen boven de tekst om de navigatie door de website te vergemakkelijken. Het gebruik van leeftijdsgenoten in afbeeldingen zorgt voor identificatie en versterkt de boodschap.

 

Veel functionaliteiten

De nieuwe website omvat diverse functionaliteiten, waaronder een videoheader, agenda, nieuws, interactieve elementen voor de doelgroep, een uitgebreid menu, apart beheer voor de twee vestigingen, aanpasbare blokken, een opleidingsmodule met inschrijfmogelijkheden, een kennisdatabank met downloads, een digitale schoolgids en nog veel meer. Alle pagina's zijn gemakkelijk te beheren dankzij het gebruiksvriendelijke CMS Live.

 

Conclusie

De Nieuwe Veste heeft een digitale transformatie ondergaan die de website heeft omgetoverd tot een interactieve en aantrekkelijke hub voor toekomstige leerlingen. Het ontwerp, de gebruiksvriendelijkheid en de rijke functionaliteit zorgen ervoor dat De Nieuwe Veste zich kan onderscheiden in de digitale wereld en jonge bezoekers een unieke online ervaring biedt.

Als je op zoek bent naar een partner die jouw online aanwezigheid kan transformeren, staan wij klaar om samen te werken en uw doelen te verwezenlijken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030