EFRO voor: Beguestlisted!

We gaan een innovatieve softwareapplicatie ontwikkelingen voor accommodatieaanbieders volgens het privacy by design principe.

Een reserveringstool, waarmee eenvoudig het nachtregister wordt bijgehouden volgens de AVG-regels. Gasten die komen overnachten kunnen digitaal inchecken met een identiteitsdocument.

EFRO voor: Beguestlisted!

ERFO voor Infracom

We hebben akkoord ontvangen van Europees Fonds voor regionale Ontwikkeling (EFRO) om een applicatie te ontwikkelen met de naam: Beguestlisted
 

Het Project: Beguestlisted 

De groei van een niet professionele accommodatieaanbieders is de aanleiding geweest van dit project. Deze accommodatie aanbieders moeten in Europa compliant zijn met de wet en regelgeving, zoals het verplichte nachtregister en de AVG (GDPR). Voor deze organisaties is het erg moeilijk om compliant te zijn, omdat ze geen (betaalbare) toegang hebben tot digitale oplossingen. De bestaande oplossingen zijn gericht op grote professionele ingerichte organisaties, zoals bijvoorbeeld hotelketens.

Met onze beoogde innovatie kunnen gasten, op een eenvoudige wijze via een app, zich digitaal legitimeren voor het verplichte nachtregister. De accommodatieverstrekker kan eenvoudig zijn boekingen beheren en een digitale gastenlijst opbouwen. Hierbij worden de AVG regels en de wettelijke verplichting van het nachtregister geëmbedded volgens het privacy by design principe. Dat wil zeggen dat er tijdens de ontwikkeling continue rekening wordt gehouden met maatregelen die de privacy van persoonsgegevens beschermen.

Het beoogde eindproduct is een reserveringstool die kan worden ingericht per organisatie. Reserveringen kunnen vanaf verschillende locaties, eenvoudig in een systeem (applicatie) worden bijgehouden. Volledig geautomatiseerd worden alle gasten (boeker en bezoekers) gevraagd om zich te legitimeren, zoals voorgeschreven in de wet en de APV. In deze APV staan verschillende regels over de openbare orde en veiligheid, zoals het bijhouden van een nachtregister. De gasten kunnen een account creëren op basis van hun identiteitsdocument (Paspoort, ID kaart, Rijbewijs) en kunnen hiermee inchecken en reserveren voor hun overnachting.

De gast kan zich direct na de boeking digitaal inchecken en legitimeren, zoals de wet en regelgeving voorschrijft. De online identificatie van de gast is een unieke toevoeging op het bestaande aanbod van reserveringstools 

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Lucas Beijers op 088 200 9030