Wat gebeurt er met je ICT wanneer er brand uitbreekt in je bedrijf?

01 mei 2019

Dit overkwam onze klant Finder Relais. Alles totaal verwoest, ook de gehele ICT omgeving; alle servers, computers en telefoons.

We hebben in dat betreffende weekend een crisisteam opgericht en zijn direct aan de slag gegaan om Finder binnen twee dagen weer operationeel te krijgen.

Wat gebeurt er met je ICT wanneer er brand uitbreekt in je bedrijf?

Al jaren zijn wij ICT partner van Finder Relais Nederland. We mogen met veel trots hun Private Cloud omgeving beheren; wij doen het server-, netwerk- e-mail- en telefoniebeheer en verzorgen de back-ups, internetverbinding en wifi, zodat Finder zich kan bezig houden met waar zij goed in is; de verkoop van haar eigen producten: relais, timers en schakelblokken voor de industrie, machinebouw en utiliteit.

 

Door grote brand is het hele pand totaal verwoest

22 april 2017 vond er een grote brand plaats in het pand van Finder in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Alles totaal verwoest, ook de gehele ICT omgeving; alle servers, computers en telefoons. We hebben in dat betreffende weekend een crisisteam opgericht en zijn direct aan de slag gegaan om Finder binnen twee dagen weer operationeel te krijgen.

Omdat wij de back-up locatie onafhankelijk verzorgen, waren we in staat om binnen 2 dagen de Private Cloud omgeving opnieuw in te richten op de servers van Infracom en in ons Datacenter, zodat de mensen van Finder Relais Nederland weer toegang hadden tot hun bestanden en programma’s.

 

Direct werkplekken opnieuw ingericht

In onze vestiging in Amsterdam hebben we veel kantoorruimte, zodat collega’s uit Zwolle en Emmen ook in Amsterdam kunnen (flex)werken. Door deze extra ruimte en beschikbare hardware konden we Finder letterlijk uit de brand helpen en tijdelijk onze kantoorplekken aanbieden.

 

Bereikbaarheid is vrijwel niet weggeweest

Finder maakt gebruik van onze Hosted VoIp oplossing (telefooncentrale in de Cloud), daardoor koste het ons weinig moeite om de telefonische bereikbaarheid van Finder te behouden, ondanks de verwoeste telefoons en de tijdelijke locatie. Gelukkig beheren we ook het domein en konden we samen met de e-mail back-up alle e-mail terugzetten en activeren, zodat Finder weer kon mailen.

 

Gehele ICT omgeving vernieuwd

Inmiddels is Finder verhuisd naar het prachtig herbouwde pand, Duckdalfweg 51 in Amsterdam. Bij de opbouw van het pand mochten wij opnieuw de Private Cloud inrichten en alle hardware leveren (UPS, patchkast, werkstations, servers).

 

Wij zijn trotse ICT partner van Finder Relais Nederland!

Afgelopen maand was de opening van het nieuwe pand.
We kregen een bouwpakket mee, een prachtig windmolentje op zonne-energie.

Het team van Finder Relais Nederland:

Finder medewerkers

Pagina delen:

Meer weten over cloud oplossingen?

Bel Ernst Quint op 088 200 9000