Slimmer werken met Microsoft 365

09 juli 2024

Microsoft 365 biedt talloze voordelen voor organisaties, waaronder verbeterde samenwerking, efficiënter werken en verhoogde productiviteit.

Toch zijn er ook enkele aandachtspunten en uitdagingen waar je rekening mee moet houden voordat je besluit met Microsoft 365 te gaan werken.

Slimmer werken met Microsoft 365

Implementeren Microsoft 365

Door het juist implementeren en gebruiken van Microsoft 365 kun je als bedrijf slimmer, efficiënter en beter samenwerken. Toch zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden, voordat je de voordelen kunt gaan gebruiken.
 

 1. Tegenwerking van medewerkers
  Medewerkers zijn soms terughoudend om nieuwe technieken te omarmen. Door je team goed op te leiden en de voordelen van de tools duidelijk te maken, vergroot je de acceptatie.
 2. Beveiliging
  Beveiliging blijft een belangrijk aspect bij het gebruik van Microsoft 365. Standaard biedt Microsoft 365 beveiligingsfuncties, zoals multi-factor authenticatie (MFA). Extra beveiligingsopties, zoals e-mail- en werkplekbeveiliging, kunnen worden geactiveerd via licenties. Wij helpen je graag om dit optimaal in te stellen om een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau te bereiken.
 3. Efficiënt kostenbeheer
  Het efficiënt beheren van licentiekosten en het voorkomen van overmatige licenties kan een uitdaging zijn. Niet elke medewerker heeft dezelfde behoeften en dezelfde functies nodig als de andere medewerker. Zorg dat de specifieke behoeften van jouw medewerkers bekend zijn, dan weten wij welke licenties er nodig zijn.
 4. Training & onderwijs
  Vaak worden slechts enkele apps gebruikt, terwijl andere onbenut blijven, dit is een gemiste kans voor productiviteitsverbetering en efficiëntere samenwerking. Zorg ervoor dat medewerkers op de hoogte zijn van alle functionaliteiten binnen Microsoft 365. Regelmatige updates, video-tutorials en FAQ’s kunnen hierbij helpen.
 5. Optimalisatie werkprocessen
  Proces automatisering, efficiënte samenwerking en verbeterde communicatie kan alleen als Microsoft 365 wordt geïntegreerd met de dagelijkse werkprocessen. Dus alleen het gebruiken van Microsoft 365 is geen doel op zich.
 6. Optimaal beheer en configuratie van Microsoft 365
  Onjuiste configuratie van Microsoft 365 kan leiden tot diverse problemen, zoals belemmerde werkprocessen, ontevreden gebruikers en beveiligingsrisico's. Een correcte configuratie van Microsoft 365 is essentieel om problemen te voorkomen. Investeer in een grondige initiële configuratie en blijf het systeem beheren met behulp van ervaren IT-professionals.

 

Ervaar Succes met Microsoft 365

Los de uitdagingen op en haal het maximale uit Microsoft 365! Neem contact met ons op voor de juiste licenties, een grondige configuratie en goede beveiliging.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Geoffrey van der Veen op 088 200 9000