Heb jij een Co-Piloot?

11 juni 2024

Iemand die nauw met je samenwerkt, die je assisteert en controleert. Als een tweede piloot aan boord van een vliegtuig?

Dat kun je hebben door gebruik te maken van Microsofts Co-Pilot, sinds mei 2024 ook in het Nederlands! Heb jij er al mee gewerkt?

Heb jij een Co-Piloot?

Co-Pilot: zakelijke AI-assistenten van Microsoft

Microsoft heeft verschillende AI-assistenten, elk met hun eigen specificaties. Deze assistenten fungeren als goede collega’s die je ondersteunen bij je werk, vragen beantwoorden, feitelijke informatie verstrekken en helpen bij het oplossen van problemen. Ze kunnen ook teksten vertalen, samenvatten, redigeren en herschrijven. De overkoepelende naam voor al deze assistenten is Copilot, gebaseerd op de OpenAI-modellen van ChatGPT.

 

Voorbeelden van AI assistenten

Copilot, het vroegere Bing Chat Enterprise
Deze privé chatservice biedt commerciële gegevensbescherming. Je kunt Copilot gebruiken om teksten te schrijven, controleren, redigeren en samenvatten. Het belangrijkste verschil is dat alle interacties privé blijven binnen je organisatie. Er worden geen chatgegevens opgeslagen en Microsoft heeft geen toegang tot andere taalmodellen voor training. Het is beschikbaar voor de meeste Microsoft 365- en Office 365-licenties zonder extra kosten.
 

Microsoft 365 Co-Pilot
Deze geavanceerdere AI combineert de kracht van taalmodellen met jouw gegevens in Microsoft 365-apps. Het doorzoekt alle beschikbare gegevensbronnen, inclusief e-mails, vergaderingen, documenten en chats, om nauwkeurige antwoorden te genereren. Co-Pilot in Word kan zelfs naast je werken, teksten schrijven, bewerken en samenvatten terwijl je aan een document werkt.
 

Copilot in Windows
Deze functie is specifiek gericht op het Windows-besturingssysteem. Met Co-Pilot in Windows kun je taken sneller en efficiënter uitvoeren vanuit de zijbalk op je bureaublad.

 

Probeer zelf!

Ga nu naar Copilot (microsoft.com) en probeer de gratis versie van Copilot zelf uit!

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000