Groot risico bij gebruik van oude Windows server!

23 januari 2024

Als je nog steeds een oude Windows-server gebruikt, loop je een aanzienlijk risico dat hackers gemakkelijk je netwerk kunnen binnendringen en schade kunnen aanrichten. Dit blijkt uit de kritieke bug die Microsoft recent heeft gerepareerd.

Groot risico bij gebruik van oude Windows server!

Waarom is dit zo gevaarlijk?

Begin januari heeft Microsoft 49 kwetsbaarheden gerepareerd en een update uitgebracht voor verouderde Windows-serverversies. Hoewel Microsoft geen officiële ondersteuning meer biedt voor deze software, was het beveiligingslek zo gevaarlijk dat ze een reparatie hebben uitgevoerd. De lek is zo verontrustend dat Microsoft verwacht dat dit probleem in de toekomst verder zal worden uitgebuit.

De kwetsbaarheid in de software stelt cybercriminelen in staat de server te gebruiken om computernetwerken te misleiden door zich voor te doen als een "bekende" identiteit (spoofen). Hierdoor kan de crimineel ongemerkt gegevens stelen, malware installeren, de server laten vastlopen, communicatie onderscheppen en daardoor inzicht krijgen in gevoelige gegevens. Dit opent de deur naar mogelijke financiële schade, zoals het stelen van geld van de organisatie.

 

Deze updates bieden geen garanties!

Microsoft biedt geen ondersteuning voor verouderde Windows-versies, maar in sommige gevallen, vooral bij ernstige kwetsbaarheden, brengen ze nog steeds updates uit. Het installeren van deze updates is echter op eigen risico. Als er iets misgaat tijdens het updateproces, ben je zelf verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele problemen.

 

Ga over naar een ondersteunde versie van Windows

Als je nog steeds een oude server gebruikt, loop je een groot risico! Ons advies is om ervoor te zorgen dat je een Windows Server-versie hebt die momenteel wordt ondersteund door Microsoft, wat vanaf Windows Server 2016 is.

Zoek je hulp bij het aanschaffen of updaten van een Windows server? Neem dan contact met ons op.

Lees meer over deze kwetsbaarheid op de website van Microsoft

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Ernst Quint op 088 200 9000