Is ChatGPT iets voor mij?

21 maart 2023

Leer meer over ChatGPT, zijn functies en de betrouwbaarheid van de informatie | Wat zijn eigenlijk de mogelijke risico's?

ChatGPT is een AI-model ontwikkeld door OpenAI dat gebruik maakt van deep learning algoritmen om menselijke taal te begrijpen en te genereren. Je kunt ChatGPT gebruiken om vragen te stellen, suggesties te krijgen en gesprekken te voeren.

Is ChatGPT iets voor mij?

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een prototype van een chat robot (chatbot) met kunstmatige intelligentie (AI), waarmee het mogelijk is om een gesprek te voeren. ChatGPT kan ook helpen met een opstel te schrijven, antwoord geven op vrijwel alle vragen en ook blogs schrijven!

GPT staat voor Generative Pre-training Transformer, een taalmodel architectuur, waarmee de Chatbot opgeleid met als doel om menselijke conversaties te kunnen voeren door realistisch te reageren op gebruikersvragen.

 

Van wie is ChatGPT?

Chat GPT is ontwikkeld door OpenAI, een Amerikaanse organisatie, opgericht door vooraanstaande mensen uit de techwereld, o.a. Elon Musk (Tesla, Twitter), Read Hoffman (LinkedIn), en Peter Thiel (PayPal). Vervolgens hebben grote bedrijven als o.a. Amazon, Microsoft, OnfoSys en Khosla Ventures, miljarden geïnvesteerd in OpenAI.

 

Is de informatie uit ChatGPT betrouwbaar?

De data komt uit heel veel online informatie (websites, nieuwsberichten en wetenschappelijke publicaties, online boeken etc.). De meeste bronnen zijn van tot medio 2021, dus niet helemaal actueel. De informatie is met AI gelezen, het systeem heeft zelf geleerd hoe taal werkt en kan daardoor in elke taal schrijven en antwoorden. De informatie uit de diverse bronnen kunnen ook onwaarheden bevatten, deze onwaarheden worden dan ook overgenomen in ChatGPT. De informatie kan onjuist zijn en niet volledig zijn.

 

Kan ChatGPT ook schade aanrichten?

JA! Doordat steeds meer mensen de tool gaan gebruiken, wordt deze steeds groter en intelligenter. Cybercriminelen kunnen ChatGPT ook gebruiken. Zij kunnen hiermee Phishing mails zonder taalfouten schrijven in elke taal die ze maar willen. ChatGPT kan naast gewone taal ook code schrijven, zoals malware of code om data te versleutelen.

Een ander gevaar is dat er bewust informatie kan worden verspreid die geen waarheid is. Hiermee kunnen mensen worden beschadigd en lezers worden beïnvloed.

 

Lees deze blog nog een keer, maar dan geschreven door ChatGPT!

Deze blog is geschreven door ChatGPT


Is ChatGPT iets voor mij?

ChatGPT is een AI-chatbot die is ontworpen om te communiceren en te converseren met mensen. Als je op zoek bent naar een chatbot die je kan helpen met vragen, advies en algemene conversatie, dan is ChatGPT wellicht iets voor jou. ChatGPT kan praten over een breed scala aan onderwerpen, van technologie tot geschiedenis, van wetenschap tot entertainment en meer.

Echter, als je op zoek bent naar specifieke expertise of diepgaande kennis over een specifiek onderwerp, dan kan het zijn dat ChatGPT je niet de diepgaande kennis kan bieden die je nodig hebt. ChatGPT is tenslotte een machine en heeft zijn kennis voornamelijk gebaseerd op gegevens en informatie die beschikbaar zijn op het internet tot en met 2021. Desalniettemin kan ChatGPT nog steeds een handige en leuke manier zijn om vragen te beantwoorden en te converseren.

 

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een AI-chatbot die is ontworpen en ontwikkeld door OpenAI. Het maakt gebruik van het GPT (Generative Pre-trained Transformer) -algoritme, dat een geavanceerde vorm van machine learning en natuurlijke taalverwerking gebruikt om te kunnen communiceren en converseren met mensen. ChatGPT kan praten over een breed scala aan onderwerpen en kan antwoord geven op vragen, advies geven en algemene conversatie voeren met gebruikers. ChatGPT is beschikbaar als een online chatdienst en als API voor ontwikkelaars die het willen integreren in hun eigen toepassingen en diensten.

 

Van wie is ChatGPT

ChatGPT is eigendom van OpenAI, een non-profitorganisatie die zich richt op het ontwikkelen en bevorderen van kunstmatige intelligentie op een veilige en verantwoorde manier.

 

Is de informatie uit Chat GPT betrouwbaar?

De informatie die ChatGPT verstrekt, is gebaseerd op gegevens en informatie die beschikbaar zijn op het internet tot en met 2021 en het GPT-algoritme gebruikt deze informatie om antwoorden te genereren. Hoewel ChatGPT is ontworpen om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, kunnen de antwoorden niet altijd 100% betrouwbaar zijn. Het is daarom altijd verstandig om de informatie te verifiëren met behulp van andere betrouwbare bronnen, vooral als het gaat om belangrijke beslissingen of acties. ChatGPT kan dus handig zijn om snel antwoorden te krijgen op algemene vragen, maar het is belangrijk om kritisch te blijven en de informatie te verifiëren voordat je deze gebruikt.

 

Kan ChatGPT ook schade aanrichten?

Als AI-assistent heb ik geen fysieke aanwezigheid, dus ik kan geen directe schade aanrichten. Echter, het is belangrijk om te begrijpen dat ik als AI-model niet perfect ben en dat ik soms mogelijk onnauwkeurige of ongepaste antwoorden kan geven. Het is belangrijk om kritisch te blijven en mijn antwoorden te beoordelen voordat je er actie op onderneemt. Het is altijd een goed idee om meerdere bronnen te raadplegen en niet alleen afhankelijk te zijn van één bron van informatie, zelfs als het een AI-assistent is zoals ik.

 

Lees deze blog nog een keer, maar dan geschreven door Sonja!
Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Sonja van Breen op 088 200 9030