Werk en privé op dezelfde telefoon?

29 november 2022

Je wilt overal en altijd bereikbaar zijn. Dat kan! Maar wil je ook overal en altijd voor iedereen bereikbaar zijn?

Steeds meer loopt werk en privé door elkaar heen, vaak is dat prima, maar soms zou je dat toch willen scheiden. Ook dat kan!

Werk en privé op dezelfde telefoon?

Eén telefoon voor werk en privé

Met een 2e nummer op dezelfde mobiele telefoon, kun je werk en privé gescheiden houden. Je kunt dan zelf kiezen wanneer je bepaalde berichten wilt lezen en wanneer je welk nummer wel of niet wilt binnen laten komen. Er zijn meerdere mogelijkheden, waarbij je met Hipper+ de meeste regie hebt over je eigen bereikbaarheid.
 

1. Hipper+ app

Wanneer je belt met Hosted VoIP, dan kun je met de Hipper+ app twee nummers gebruiken. Je ICT-leverancier kan dit voor je instellen. Je hebt hiermee de regie over je eigen bereikbaarheid. Enkele mogelijkheden:

  • Voor vaste- en mobiele nummers
  • Doorschakelopties (alles doorschakelen, doorschakelen naar een vast of mobiel nummer, mobiel nummer doorschakelen en vast nummer niet, doorschakelen naar een groep)
  • Kiezen van uitgaande nummer, vast, mobiel (of anoniem)
  • Voicemail instellen (bij in gesprek, bij geen gehoor, bij aantal keer overgaan)
  • E-mail notificatie van voicemail
     

2. Dual sim – twee simkaarten

Je kunt een telefoon aanschaffen die geschikt is voor dual sim, een telefoon met twee simkaarten. Je bent op twee 06-nummers bereikbaar en kunt overschakelen van de ene naar de andere telefoon. Ook kun je 1 simkaart tijdelijk uitzetten, voor als je in het weekend niet zakelijk gebeld wilt worden.

 

3. E-sim – simkaart embedded in de telefoon

Een e-sim is een simkaart (chip) die rechtstreeks in een smartphone is ingebouwd (embedded simkaart). Je hebt geen plastic simkaart meer nodig. Een e-sim kun je gebruiken naast een fysieke simkaart en hierdoor ook 2 telefoonnummers gebruiken met 1 toestel. Nog niet alle mobiele telefoons zijn hier geschikt voor.

 

Vragen?

Neem contact op met een van onze collega’s.

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Geoffrey van der Veen op 088 200 9000