Maak kennis met Kevin Bennink

15 november 2022

Kevin is Lead Developer en werkt dagelijks met veel plezier aan complexe maatwerksystemen en koppelingen.

Door het ontwikkelen van slimme software afgestemd op de processen van de klant, geven we de klant meer vrijheid om succesvol te kunnen ondernemen.

Maak kennis met Kevin Bennink

Waarom en wanneer kwam je bij Infracom ICT?

"In 2017 was ik voor mijn opleiding op zoek naar een stageplek en een docent beval mij Infracom (destijds nog Multimove) aan. Ik heb toen een sollicitatiegesprek gehad met Mark, Erik en Sander die nu collega’s van mij zijn. Vrij snel na het gesprek kreeg ik een telefoontje dat er een plek beschikbaar was en sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan."

 

Hoe lang werk je al bij Infracom?

"Na mijn reguliere stage (februari 2017 – juni 2017) ben ik nog een tijdje in dienst geweest als Junior Web Developer, daarna ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage in september 2018. Na mijn afstudeerstage ben ik in maart 2019 in vaste dienst gekomen."

"Als je de stageperiode dus meerekent dan loop ik hier al rond sinds februari 2017, maar ik ben dus pas sinds maart 2019 officieel in dienst."


Welke opleiding heb je gevolgd?

"Dat is wel een mooi verhaal want, zowel de naam van de opleiding, als dat van de school is veranderd in de tijd dat ik er studeerde. Ik ben begonnen aan de informatica opleiding 'Multimedia Design & Development' aan de Stenden Hogeschool. Gaandeweg is Stenden toen gefuseerd met NHL Hogeschool wat maakte dat de nieuwe naam NHL Stenden Hogeschool is geworden. De opleiding hebben ze toen hernoemd naar 'Front-end Developer' maar op mijn getuigschrift staat 'Bachelor of Science'. Geef het beestje dus maar een naam!"

 

Wat is jouw functie?

"Als Lead Developer ben ik verantwoordelijk voor de sturing van het ontwikkelteam. Samen met mijn collega’s verzorgen we het beheer en de verdere ontwikkeling van de techniek. Zo blijven we ook op technisch gebied een modern bedrijf."

"Ik programmeer ook dagelijks met veel plezier waarbij ik werk aan o.a. complexe maatwerksystemen en koppelingen. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om technische oplossingen voor klanten te bedenken, zodat deze vervolgens uitgewerkt kunnen worden tot een werkende oplossing."

 

Op welke vestiging werk je?

"Ik werk normaal gesproken in Emmen, maar sinds corona ook veel thuis (net als eigenlijk iedereen bij Infracom). Zo nu en dan ben ik ook op het kantoor in Zwolle te vinden, wanneer ik daar bijvoorbeeld een vergadering of overleg bij wil wonen, of gewoon om de collega’s daar even weer te zien!"

 

Wat is er leuk aan werken bij Infracom ICT?

"Eén van de leukste dingen aan het werken bij Infracom vind ik de ons-kent-ons sfeer. Alle collega’s kennen elkaar en je wordt altijd bij je voornaam aangesproken. Iedereen is altijd wel in voor een babbeltje en we raken eigenlijk nooit uitgepraat. Het is dus vooral erg gezellig en informeel wat maakt dat er een prettige werksfeer is."

 

Wat is het leukste aan je werk?

"Dat moet toch wel zijn dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Er valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken of leren op het gebied van techniek en elke uitdaging is weer een nieuwe uitdaging. Dat maakt het lekker afwisselend en houdt je scherp!"

 

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen op jouw vakgebied?

"Vooral door veel met elkaar te praten en te sparren. Soms bij het koffiezetapparaat en soms aan het bureau, maar als er iets nieuws is wordt er eigenlijk altijd wel over gepraat in de vorm van “-Heb je dit al gezien?” of “-Ik heb laatst dit of dat al geprobeerd en dat werkt mooi, moet je maar is kijken!”

"Je zou dus kunnen zeggen dat we elkaar scherp houden en constant triggeren om er mee bezig te blijven."
 

Pagina delen: