Maak kennis met Lucas Beijers

26 april 2022

Lucas helpt klanten met het digitaliseren van processen. Hij is de verbinding tussen de klant en de techniek. Daarnaast houdt hij, net als veel andere IT-ers, van een potje gamen.

Voor degenen die hem nog niet kennen of nieuwsgierig zijn naar wat Lucas bij ons doet, laten we je hem graag beter kennen.

Maak kennis met Lucas Beijers

Welke opleiding heb je gevolgd?

"Ik heb de opleiding Business IT & Management afgerond aan hogeschool Windesheim te Zwolle."

 

Waarom heb je de keuze voor ICT gemaakt?

"Ik heb gekozen om ICT te studeren omdat ik het van jongs af aan al leuk vindt om met computers bezig te zijn. Thuis was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het netwerk en systeem en was ik bezig om zelf websites te maken. Naast praktisch bezig te zijn met de ICT vind ik het ook leuk om de techniek erachter te leren kennen."

 

Hoe lang werk je al in de ICT?

"Ik werk vanaf dit jaar 5 jaar in de ICT."

 

Heb je altijd in de ICT gewerkt?

"Ik heb vroeger wel bijbaantjes gehad die niets met de ICT te maken hadden maar sinds het begin van mijn professionele loopbaan ben ik werkzaam in de IT."

 

Waarom en wanneer kwam je bij Infracom?

"Toen ik in 2017 op zoek was naar een afstudeeropdracht voor mijn studie ben ik voor het eerst in contact gekomen met Infracom. Infracom had namelijk een interessante opdracht rondom incidentmanagement. Deze opdracht heb ik hier vervolgens met veel plezier uitgevoerd door een pakketselectie traject op te zetten. Door dit traject te doorlopen kreeg ik direct ook al nauw contact met de verschillende medewerkers van Infracom. Aan het einde van mijn afstudeerproject heb ik een advies voor een nieuw pakket afgegeven en heb ik dit succesvol afgerond. Aan het einde van deze periode was ik natuurlijk ook op zoek om aan de slag te gaan na mijn studie, doordat het zo goed klikte met de collega’s hier en de sfeer die ik tijdens het afstuderen had geproefd leek het me daarom erg leuk om ook hier aan de slag te gaan."

"Dat vonden ze ook een goed idee binnen Infracom en zo ben ik op de support afdeling begonnen bij Infracom. Natuurlijk vond ik het ook wel leuk om het vervolg van mijn afstudeerproject te zien en de uiteindelijke implementatie van het incidentmanagement systeem zelf uit te mogen voeren. Dit is dan ook gelukt en het systeem wordt tot op heden nog steeds gebruikt!"

"Na ongeveer een jaar op de supportafdeling merkte ik wel dat mijn ambitie minder op de hands-on support lag en meer op consultancy. Ik vind het namelijk erg leuk om de verbinding te zijn tussen de klant en de techniek. Om dit meer te kunnen doen ben ik binnen Infracom op de softwareafdeling gaan werken. Hier doe ik met veel plezier een combinatie van support, inventarisaties en consultancy trajecten bij onze klanten waarbij we de mooiste software en webapplicaties ontwikkelen die echt ondersteunen in het proces van onze klanten."
 

Wat is er leuk aan werken bij Infracom?

"Het team van Infracom is gewoon een top team om in te werken, we hebben leuke collega’s en zijn behulpzaam naar elkaar toe. Er hangt binnen het team een informele en open sfeer waardoor je fijn met elkaar kunt werken. Verder hebben we hier een leuk klanten bestand en bij deze klanten gaat het ook vaak om langdurige relaties waardoor je ook nauw wordt betrokken bij de processen van een klant zodat je hier ook de best passende oplossing kan bieden."

 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied?

"Voornamelijk via collega’s en door zelf deskresearch te doen over interessante onderwerpen waar wij dagelijks mee te maken hebben of die wat voor ons kunnen betekenen."

 

Wil je nog iets kwijt waardoor de lezer jou nog wat beter leert kennen?

"Natuurlijk ik hou ervan om in mijn vrije tijd Films en series te kijken of een potje te gamen zoals het een echte IT-er betaamt. Daarnaast speel ik met veel plezier gitaar en probeer ik ook sportief te blijven door zeker twee keer in de week te gaan hardlopen."

 

"Webapplicaties zijn op dit moment erg gewild. Bedrijven zijn bezig met het vereenvoudigen en digitaliseren van processen om werken leuker te maken. Door ICT slim in te zetten besparen ze tijd en hebben onze klanten meer aandacht voor hun klanten. Eigenlijk dragen wij op deze manier bij aan hun succes."

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Lucas Beijers op 088 200 9030