Kaseya kwetsbaarheden

02 juli 2021

Op vrijdag 2 juli rond 18:00 Nederlandse tijd werd duidelijk dat Kaseya remote management software te maken heeft met een infectie van ransomware.

Later afgelopen weekend werd duidelijk dat systemen van vele bedrijven wereldwijd door deze ransomware zijn getroffen.

Kaseya kwetsbaarheden

Infracom gebruikt net als zo'n 40.000 andere IT bedrijven wereldwijd deze software ook, in ons geval om Windows systemen te beheren. Op basis van informatie vanuit Kaseya hebben wij vrijdagavond direct stappen ondernomen om de veiligheid van systemen van onze klanten en ons zelf te waarborgen. Op dit moment hebben wij geen reden om aan te nemen dat systemen van onze klanten of onszelf daadwerkelijk zijn geraakt door deze kwetsbaarheid.

 

Uitschakelen

De aanbevolen actie om Kaseya uit te zetten tot er een oplossing is hebben wij vrijdagavond al uitgevoerd, dat hoef je op je eigen apparatuur niet te doen tenzij, jezelf of een andere systeembeheerder dan wij,  Kaseya heeft geïnstalleerd (deze installaties hebben wij geen controle over).

Als je denkt dat jullie systemen wel getroffen zijn door deze aanval dan is het verstandig om deze systemen uit te schakelen indien mogelijk en melding bij ons te maken via 088-2009000 of support@infracom.nl

 

Waakzaam

Wij blijven instructies vanuit Kaseya nauwlettend volgen en zijn daarnaast zelf waakzaam om schade aan systemen of data van onze klanten of ons zelf te voorkomen. Je kunt de systemen gewoon blijven gebruiken tenzij er directe aanleiding is om te denken dat de systemen wel zijn getroffen, onderneem dan acties zoals hierboven beschreven.

Pagina delen: