Mobile only – werken zonder vaste computer

06 juni 2023

Thuis, onderweg of op het strand werken? Geen vaste computer meer, geen tablet, maar alleen op je smartphone: Mobile only. Administratie bijhouden, aantekeningen maken, bestanden delen, projecten beheren en verkopen alleen maar met je mobiele telefoon. Is jouw bedrijf hierop ingericht?

Mobile only – werken zonder vaste computer

Mobile only werken

Staat je CRM-pakket en je boekhoudpakket in de Cloud? Kun je met een app de KM administratie doen, online je vergaderingen plannen, je agenda beheren, e-mails afhandelen en printen met je mobiele telefoon?

Ja? Dan heb je geen ander device meer nodig.

 

Wat moet in ieder geval kunnen met je mobiele telefoon

Om je mobiele telefoon op deze manier te gebruiken, dien je minimaal de volgende dingen te kunnen:

 • Privé en zakelijk kunnen scheiden
 • Eén nummer voor kantoor (vast) en privé (06-nummer) op één toestel
 • Als je zakelijk niet bereikbaar wil zijn en je ziet dat je zakelijk wordt gebeld, dan kun je die gesprekken doorschakelen zonder je privé onbereikbaar wordt.
 • Inzicht in agenda
 • E-mail lezen en beantwoorden
 • Inzicht in beschikbaarheid van collega’s
 • Doorschakelen
 • Up-to-date adressenboek
 • Altijd en overal een goede netwerkdekking

Wat bied jij jouw klanten?

Dankzij het gebruikersgemak van online zijn met de smartphone is het steeds minder nodig om een laptop, desktop of tablet te gebruiken. Er zijn “ouderen” die nooit een computer hebben gehad, maar goed overweg kunnen met hun smartphone. Hou jij daar als bedrijf rekening mee?

 

Mobile only website

Een mobile only website is gemaakt voor mobiele apparaten. Wanneer je deze op een desktop bekijkt, zullen de elementen worden geschaald.

 

Meer zoekopdrachten via mobiel

De cijfers van Google geven aan dat meer dan de helft van de zoekopdrachten vanaf smartphones komen. Je wilt even wat opzoeken, snel wat regelen, een spelletje doen, nieuws lezen of social media updaten.  Dat gaat gemakkelijk, omdat je de smartphone (je minicomputer met internetverbinding) altijd bij je hebt. Betalen gaat tegenwoordig zelfs eenvoudiger dan via desktop.

 

Mobile first indexering

Google heeft aangekondigd dat de zoekmachine de vindbaarheid in Google gaat bepalen op basis van de mobiele versie van een website. Ben je daar al op ingespeeld?

Een paar tips:

 • Geen informatie weglaten
 • Geen aparte url voor mobiel
 • Hoge mobiele pagespeed
 • Zorg voor een kruimelpad
   

Bied jij ook mobiele diensten aan?

Mobiele diensten leveren gemak voor je klanten en een zorgen voor hogere klanttevredenheid. Als een app eenmaal wordt gebruikt, wordt deze vaak als onmisbaar ervaren, dus goed voor je klantenbinding. Welke mobiele services lever jij? Doe je dit via een app of via een website?

 

Slechte mobiele service kost klanten

Kanten gaan zoeken naar een andere website, wanneer die van jou op de mobiele telefoon slecht is. Even snel adres wijzing doorgeven, een nummer opzoeken, een mailtje sturen wordt frustrerend wanneer dat niet via de mobiele site of app kan. Hoe zit dat met jullie website?

Wij helpen je graag mee met het aanbieden van meer mobiele diensten

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Lucas Beijers op 088 200 9030