Interview Mark Hamberg

Voor onze nieuwsbrief interviewen we iedere maand een medewerker van Multimove/Infracom. Een leuke manier om kennis te maken met de medewerkers van Multimove/Infracom. Deze maand is Mark Hamberg aan de beurt. Mark is projectmanager.

Weke opleiding heb je gevolgd?

Nadat ik mijn HAVO diploma heb behaald in Emmen, heb ik de studie HBO Communicatie gedaan aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Waarom werk je in de ICT?

Ik ben eigenlijk per toeval de ICT in gerold. Maar ik heb altijd al affiniteit met ICT gehad. Op de middelbare school heb ik bijvoorbeeld ook het keuzevak Informatica gevolgd. Na mijn Communicatie studie ben ik in de ICT gekomen via mijn vorige baan.
Een vriend van me werkte bij FC Emmen op de commerciële afdeling, hij ging echter stoppen daar en vroeg mij om die baan over te nemen. Een leuke, leerzame baan!

Tijdens mijn baan bij FC Emmen had ik altijd goed contact met de directeur van Multimove. Dat kwam omdat Multimove sponsor van FC Emmen was. Op een gegeven moment vroeg hij of ik geïnteresseerd was om bij Multimove te komen werken, in eerste instantie op de sales afdeling.

Hoe ben je bij Multimove gekomen?

Zodoende ben ik bij Multimove gekomen. Ik ben begonnen op de sales afdeling en op een gegeven moment, naast de sales activiteiten, ben ik ook de projectbegeleiding gaan doen. Projectbegeleiding interesseerde me enorm en vond ik erg leuk en uitdagend om te doen. Daarom doe ik dat nu volledig.

Hoelang werk je al binnen Multimove en wat zijn je werkzaamheden?

Sinds september 2011 werk ik bij Multimove. Het grootste deel van mijn werkzaamheden is de projectbegeleiding. Dat houdt kortgezegd in dat het sales team een website ‘verkoopt’, die opdracht leggen zij vervolgens bij mij neer en ik zorg dat het bij de programmeurs komt zodat die met de ontwikkeling kunnen starten. Tijdens het proces bewaak ik het project, de planning en hou ik contact met de klant.
Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de supportafdeling, begeleid ik stagiairs van verschillende opleidingen en geef ik CMS instructies.

Wat vind je leuk aan Multimove?

Ik vind de afwisseling van de verschillende projecten die wij ontwikkelen en het klantcontact daarbij erg leuk. En ook door mijn collega's ga ik altijd met plezier naar kantoor.

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?

Ik lees regelmatig artikelen op het internet met betrekking tot de branche waar ik in werk. Ook via communicatie met collega’s houden we elkaar op de hoogte van interessante onderwerpen en ontwikkelingen.

Wat is jouw passie?

Ik hou heel erg van reizen. De afgelopen 10 jaar hebben mijn vrouw en ik al heel wat landen bezocht (o.a. Amerika, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland). Ook hou ik erg van sport, voornamelijk voetbal en wielrennen.