Interview met Jan-Willem Pap

Voor onze nieuwsbrief interviewen we iedere maand een medewerker van Infracom. Dit is een leuke manier om kennis te maken met de medewerkers van Infracom.
Deze maand: Jan-Willem Pap.
 

Waarom werk je in de ICT?

Mijn hobby was vroeger altijd al met computers bezig zijn. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!
 

Hoe ben je bij Infracom gekomen?

Ik had mijn CV altijd online staan, toen heeft op een gegeven moment een kennis van Jan van den Berg (directeur Infracom) mijn CV gevonden. Vervolgens heeft zij mijn CV aan Jan laten zien, en heeft ze tegen hem gezegd dat zij mij echt moesten hebben. Dat is al zo’n 12 jaar geleden, ik was nét twee weken 21 jaar toen ik bij Infracom kwam werken!
 

Hoelang werk je al binnen dit bedrijf en wat zijn je werkzaamheden?

Ik werk al 12 jaar bij Infracom, en nog steeds met plezier! Ik ben begonnen op de helpdesk en ging best vaak naar klanten door het hele land. In de loop van jaren ben ik meer op kantoor komen te werken. Later kwam daar het begeleiden van stagiaires bij, wat ik heel erg leuk vind om te doen.

Sinds 2006 heb ik verschillende taken binnen de support afdeling gehad. Van werkplek- en serverbeheer en algemene supportwerkzaamheden ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in netwerkomgevingen en security.

Tegenwoordig heb ik twee petjes op: Information Security Officer en Project & Service Delivery Manager. De Information Security Officer rol is ontstaan bij het ISO27001 en NEN7510 certificeren van Infracom, daarbij zorg ik dat informatie in onze organisatie van klanten en ons zelf voldoende beschermd wordt.

Als Project Manager bereid ik de projecten voor en zorg dat deze uitgevoerd worden door onze supportafdeling, daarnaast het maken van de afdelingsplanning. Hier hoort ook het werken aan verbeteringen van interne processen en onze dienstverlening bij.
 

Wat vind je leuk aan Infracom?

Het is een bedrijf met weinig tot geen tussenliggende managementlagen tussen de werknemers en het MT. Iedereen heeft inbreng en je kunt lekker je ding doen. Dat vind ik ontzettend prettig en fijn werken.  
 

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?

Wij hebben iedere maandag een werkoverleg. Daar bespreken we alles wat er die week ervoor is gebeurd, en wat er de aankomende week moet gebeuren. We hebben ruimte om relevant nieuws en technologische ontwikkelingen met elkaar te delen.

Verder zoek ik interessante ontwikkelingen altijd op het internet. Eigenlijk komt heel veel van mijn kennis daar vandaan. Via het internet kun je altijd nieuwe dingen leren, omdat eigenlijk alles wel op het internet te vinden is. En met collega’s blijven praten is ook een goede manier om elkaar op de hoogte te houden wat voor de klanten van Infracom relevant is.
 

Wat is jouw passie?

Vroeger was mijn passie drummen. Nu ben ik daar iets minder mee bezig en ligt mijn focus meer op gitaar spelen. Verder vind ik fotografie en fietsen erg leuk. Maar wat er sowieso bij moet zijn reizen in Amerika en Canada, ik probeer daar elk jaar naar toe te gaan.

Jan-Willem