• Actueel

Ben je al overgestapt van Windows 7 naar Windows 10?

Microsoft stopt na 10 jaar met haar ondersteuning op de besturingssystemen Windows 7.  Wat betekent het wanneer je nog computers en laptops met Windows 7 in gebruik hebt? Kun je dan nog wel blijven werken of moet je echt gaan overstappen?

Je kunt niet meer veilig werken

Er komen geen beveiligingsupdates meer en virus scanners en firewalls werken minder goed. Dat wil zeggen wanneer er beveiligingslekken ontstaan, deze niet meer gedicht kunnen worden. Een lek kan ervoor zorgen dat hackers zonder toestemming in een computer komen en daar ongewenst dingen kunnen aanpassen.

 

Omdat het niet altijd gemerkt wordt, wanneer een computer geïnfecteerd is, kan deze ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld DDOS aanvallen. Bij een DDOS aanval, vallen heel veel computers tegelijk een website aan, waardoor deze overbelast raakt en niet meer bereikbaar is. Hiermee tref je niet alleen je eigen organisatie, maar ook die van anderen.

 

Nieuwe apparaten werken niet meer

Wanneer er nieuwe apparaten worden aanschaft die met de computers moet worden verbonden, zal het steeds vaker voorkomen dat dit niet meer wordt ondersteund voor Windows 7, het apparaat is niet compatible wat betekent dat het niet (goed) gaat werken.

 

Voordelen van overstappen, naast veiligheid en compatibiliteit

  • Nieuwe besturingssystemen zijn sneller en lopen minder snel vast.
  • Updates worden sneller binnengehaald, gebeuren op de achtergrond en de computer hoeft niet meer altijd te opnieuw te worden opgestart.
  • Extra apps om foto’s en video’s te bewerken
  • Verbetert taakbeheer
  • Visuele desktops (meerdere bureaubladen)

Ook de ondersteuning voor Microsoft server 2008 R2 zal beëindigd worden door Microsoft.

Dus zorg ervoor dat je voor januari 2020 bent overgestapt!

Uiteraard kunnen wij daar mee helpen.

Neem contact op met Geoffrey voor de mogelijkheden.