Maak kennis met Julian Doorn

04 juni 2021

Onze IT-specialist Julian helpt bedrijven met alle ICT-vraagstukken. De kans is groot dat je Julian al eens aan de telefoon hebt gehad. Dan heeft hij waarschijnlijk je ICT-vraag weten te beantwoorden of het probleem opgelost!

Ken je hem nog niet of wil je weten wat hij graag doet in zijn vrije tijd? Dan stellen we hem graag even voor.

Maak kennis met Julian Doorn

Julian is geboren in 1999 in Zwolle. Julian heeft geleerd voor systeembeheerder en werkt sinds 1 april 2019 bij Infracom. Dat is geen een uit de hand gelopen grap geeft hij aan ;-)

Inmiddels is dat nu twee jaar en twee maanden geleden. Julian bekleedt de functie IT-specialist. Een afwisselende en uiteenlopende functie met werkzaamheden van systeem- tot aan netwerkbeheer. Zijn focus liggen vooral op de gebieden netwerkbeheer en VoIP.

 

Wat doe je allemaal in een week?

"Ik pak de mogelijke ICT-problemen op, en doe ook opleveringen of rfc’s (request for change). Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld wachtwoorden wijzigen, telefoonnummer wijzigen etc. Daarbij beheer ik ook de ICT-netwerken bij een aantal verzamelpanden Bijvoorbeeld bij het Matrix innovation center in Amsterdam, maar ook dichter bij de deur namelijk de Wipstrik in Zwolle. Hier onderhoud ik het netwerk. Dit onderhoud houdt o.a. in dat ik patches leg maar ook bedrijven in het verzamelgebouw voorzie van een eigen netwerk door middel van VLANS . Het updaten van firewall , switching en WiFi apparatuur valt hier ook onder."

 

Welke vestiging werk je?

"Mijn stamplek is in Zwolle, maar ik ben vaak minimaal 1 dag in de week te vinden op onze locatie in Amsterdam (Science park). Daar is ons datacentrum. In Amsterdam ben ik vooral bezig om de netwerken van onze klanten te onderhouden en ik doe ook regelmatig het onderhoud aan ons datacentrum."

 

Is ICT je passie?

"Ja, ICT is mijn passie! Al van jongs af aan was ik al bezig met IT. Toen ik klein was heb ik meerdere keren de eerste computer van mijn ouders uit elkaar gehaald en ook weer in elkaar gezet. Maar op een gegeven moment mocht dat niet meer, aangezien hij een keer niet meer aan ging!"

 

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?

"Dat gaat vanzelf! Ik ben altijd geïnteresseerd in elk ICT-vraagstuk en wil daar dan alles over weten. Als ik ergens mee bezig ben om op te lossen, dan wil ik altijd verder kijken dan het daadwerkelijke vraagstuk. Hoe werkt het systeem? Wat heeft het nog meer te bieden? Soms is dat een leuke feature voor de klant. Een extraatje waar hij eerder geen weet van had. Ik vind het erg leuk om onze klanten blij te maken en de oplossing te zoeken die voor hem het beste passend is."

"Anderzijds haal ik ook mijn kennis uit vak gerelateerde forums en in de auto luister ik vaak podcasts, die gaan over mijn vakgebied. Het leuke aan het werken bij Infracom is ook dat we de vrijheid krijgen om onszelf te kunnen ontwikkelen."

 

Wat doe je in je vrije tijd?

"Ik vind het leuk om af en toe te gamen of met allerlei hand en span diensten om het huis bezig. Uiteraard sla ik een biertje en een gezellige BBQ niet af. Als de zon schijnt kun je me ook aan de waterkant vinden. Vissen is al vanaf jongs af aan een hobby geweest."

 

Waar woon je?

"Ik woon op dit moment nog bij mijn ouders in het stadje Grafhorst, maar in augustus 2022 wordt ons nieuwe huis opgeleverd in Hasselt."

 

Ben je getrouwd?

"Nee nog niet, maar dit gaat in september 2022 gebeuren!"

 

Wat we nog niet weten van Julian

Julian geeft aan dat hij vroeger leraar geschiedenis wilde worden! Hij is erg geïnteresseerd in verschillende aspecten in de geschiedenis. Vooral oorlogen als WOI, WOII, koude oorlog, maar ook de oorlogen rondom Israël. Julian besteed hier nog steeds heel erg veel tijd in, bekijkt veel documentaires, maar brengt ook graag bezoekjes aan musea of plekken in de wereld waar bepaalde dingen zijn gebeurd. Hij kan niet wachten tot we gewoon weer mogen reizen!

Pagina delen:

Overtuigd? Neem contact met ons op

Bel Julian Doorn op 088 200 9000